Figuranten komen op voor Tinus

woudrichem • Nu de kans bestaat dat Dokter Tinus niet voor een zevende seizoen terugkeert, startte een groep figuranten van de tv-serie een actie.

De figuranten ondersteunen hiermee hoofdrolspeler Thom Hoffman, Dokter Tinus, die alles in het werk stelt de serie tóch op de buis te krijgen. De toekomst van Tinus lijkt namelijk onzeker. SBS heeft tot nu toe nog geen besluit genomen over het voortbestaan van de serie. Thom Hoffman liet eerder via de radio weten dit niet te begrijpen. Hij wil niets liever dat de serie, die door anderhalf miljoen kijkers per keer wordt bekeken, nóg een seizoen op de buis komt. Hoffman: "Wij willen het verhaal mooi afmaken."

Op Facebook plaatste de figurantengroep een oproep zoveel mogelijk te reageren op dat bericht om duidelijk te maken dat ook zij niets liever willen dat Dokter Tinus nóg een seizoen terugkeert naar Wourkem, zoals Woudrichem in de serie heet. De oproep op Facebook luidt: 'Figuranten van Tinus verenigt u! Steun Thom Hoffman! Dokter Tinus op de buis! Nu SBS geen besluit lijkt te kunnen (of willen) nemen, roepen ook wij de zender op alles uit de kast te halen om de serie, waar zeer velen plezier aan beleven, beslist op de buis te krijgen. Reageer op deze oproep en deel dit bericht zoveel mogelijk.'

Ook werd inmiddels online een petitie gestart.