• Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.
• Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

Start weidevogelseizoen

giessen • De dagen gaan weer lengen, het weidevogelseizoen van 2018 staat voor de deur. Op woensdagavond 7 februari wordt met een startavond op Fort Giessen hiervoor de aftrap gegeven.

In het Land van Heusden en Altena heeft de weidevogelbescherming in twintig jaar tijd een grote vlucht genomen. De werkgroep is zoals ieder jaar weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Weidevogelbescherming is een echte lenteactiviteit die plaatsvindt tussen half maart en half juni. Vrijwilligers zoeken verdeeld in loopgroepen op akkers en weilanden naar nesten in principe gedurende één of twee dagdelen per week. Voor nieuwe vrijwilligers worden in samenwerking met het Brabants Landschap speciale cursussen georganiseerd op 20 maart en 3 april in Fort Giessen. Tijdens de cursus komen weidevogels, hun levenswijze, het landbouwbedrijf en de werkzaamheden van de boer aan bod.


Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden kan door een mail te sturen naar Altenatuur@gmail.com onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

q www.altenatuur.nl