'Toen kwam de sneeuw'

werkendam • Het Biesbosch MuseumEiland exposeert vanaf 3 februari onder de titel 'En toen kwam de sneeuw....' winterwerken van de in het najaar van 2017 overleden kunstenaar Teus Verhoeven uit Werkendam.

De Biesbosch, in zijn eigen woorden 'een levend schilderij', was zijn lust en zijn leven en vormde een bijzondere inspiratiebron voor de vele schilderijen die Teus Verhoeven maakte. Tal van verenigingen en instellingen in en buiten Werkendam maakten dankbaar gebruik van zijn talent.

Zo ook het Biesbosch Museum. Teus maakte verschillende decors voor het eerste museum dat in 1984 aan de Spieringsluis de deuren opende. Ook in het museum aan de Hilweg was hij actief betrokken bij onder meer de wisseltentoonstelling over de herdenking van vijftig jaar watersnood in 2003.

Expositie

Teus was enthousiast over het vernieuwde museum op het Biesbosch MuseumEiland. Er was al met hem gesproken over een wisselexpositie van zijn werk in het museum. Het stemt verdrietig dat die expositie er pas komt op het moment dat hij er zelf niet meer is. De expositie is in overleg met de familie van Teus Verhoeven tot stand gekomen en toont een selectie uit de zogenaamde 'winterwerken'.

De expositie met als titel 'En toen kwam de sneeuw...' is te zien van 3 februari tot en met 25 maart 2018 in het Bies MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam.


q www.biesboschmuseumeiland.nl