Presentaties studenten enthousiast ontvangen

regio • De nog jonge samenwerking tussen De Riethorst Stromenland en de Avans Hogeschool werpt inmiddels zijn vruchten af. Onlangs presenteerden drie groepen studenten hun bevindingen naar aanleiding van drie onderzoeksvragen vanuit de zorgorganisatie.

Met de structurele samenwerking willen de organisaties voldoende kwalitatief personeel opleiden. Dit doen ze door hun wederzijdse expertise in te zetten door multidisciplinair onderwijs aan te bieden en onderzoek te doen.

Vier maanden werkten de studenten op verschillende locaties aan hun vraagstuk. Het gaat om verschillende studierichtingen binnen AVANS die op deze manier kennismaken met de wereld van de ouderenzorg. Tijdens hun verzorgde presentaties, droegen ze adviezen en aanbevelingen aan voor de aanschaf van sleutelkluisjes, een brochure voor hulpmiddelen en voor stimulatie van virtueel fietsen.

Enthousiaste reacties

Hun bevindingen werden enthousiast ontvangen door medewerkers van De Riethorst Stromenland, waaronder zorgmedewerkers uit de wijkverpleging. Ook bestuurder Mireille de Wee van de zorgorganisatie luisterde met aandacht naar de studenten en reageerde positief op de onderzoeken. Tijdens de evaluatie van de trajecten werd dan ook duidelijk dat de ingeslagen weg zeker bewandeld blijft worden. De Riethorst Stromenland telt elf zorglocaties in vijf gemeenten, waaronder de gemeente Werkendam en de gemeente Woudrichem.