Zeeuwse bolussen

regio • Het team van de werkvakantie in Moldavië, bekend als 'Samen sterk voor Hirtop', zal vrijdagavond 2 februari bolussen verkopen in Eethen, Drongelen, Babyloniënbroek en Meeuwen. De vrijwilligers komen aan de deur met Zeeuwse bolussen. Een zakje met vier bolussen kost 5 euro, de opbrengst komt ten goede aan de reis naar Moldavië.


Kledingbeurs Sleeuwijk

sleeuwijk • De voorjaar- en zomerkledingbeurs 2018 in Sleeuwijk wordt gehouden van 5 tot en met 9 maart bij de Hubo aan 't Zand in Sleeuwijk. De opbrengst van de beurs gaat naar stichting CliniClowns. Het is mogelijk via de beurs maximaal dertig stuks dames- en herenvrijetijdskleding te verkopen. Sport- en kinderkleding vanaf maat 80 kunnen onbeperkt ingeleverd worden. Babyartikelen en kleding als herenkostuums en -colberts worden niet ingenomen. De te verkopen artikelen moeten schoon zijn en in goede staat verkeren. Wie kleding via de beurs verkoop ontvangt zeventig procent van de door hen verkochte artikelen.

Kleding inleveren kan op 5 maart van 13:00 tot 20:00 uur en op 6 maart van 9:00 tot 15:00 uur. De verkoop is op 8 maart van 9:00 tot 21:00 uur en op 9 maart van 9:00 tot 11:00 uur. Afrekenen en ophalen van niet verkochte kleding kan op 9 maart tussen 20:00 uur en 20:30 uur. meer informatie: Sjanie van Alten, 0183-303950.


Rookworstenactie

almkerk • Vrijwilligers van de gereformeerde kerk in Almkerk komen vrijdag 26 januari in het dorp langs de deur om rookworsten van keurslager Theo Barten te verkopen. Worsten reserveren kan nu al via:

q www.gereformeerdekerkalmkerk.nl


Holocaust Memorial Day 2018

gorinchem • Voor de vijfde keer zal zondag 28 januari in Gorinchem de Holocaust Herdenking plaatsvinden, zoals gebruikelijk op de laatste zondag in januari. Er wordt om 13:30 uur verzameld bij de Rehobothkerk aan de Driekoningenstraat in Gorinchem. Vanaf daar wordt er in een stille tocht gelopen naar het Joodse Monument aan het Melkpad. Na het leggen van de bloemen is het mogelijk om met elkaar van gedachten te wisselen in de Rehobothkerk.


1285 euro voor GSW

werkendam • Trudie Verweij en Petra van Wijk hebben donderdag namens Stichting Kerstnachtdienst Werkendam een cheque aangeboden aan Stichting GSW Altena. Tijdens de kerstnachtdienst van 24 december was de collecte bestemd voor dit doel. Autje van der Lee heeft tijdens deze dienst tekst en uitleg gegeven over de activiteiten van deze stichting. Haar betoog sloeg aan, want de collecte heeft boven verwachting veel opgebracht: 1285 euro. Penningmeester Arie Cornet en Autje van der Lee waren blij verrast door deze financiële steun. Autje liet weten dat zij sinds de kerstnachtdienst al veel positieve reacties heeft gekregen van bezoekers van de dienst. Mensen die goederen kwamen brengen, maar ook vrijwilligers. Tijdens de dienst riep zij de mensen er toe op om met elkaar klaar te staan voor mensen die het hoofd niet boven water kunnen houden. "Kijk om je heen en doe iets, hoe klein ook. Samen kunnen we veel meer dan je denkt."