Overvallers vergissen zich

woudrichem • De twee mannen die vrijdagavond een woning aan de Oude Ban in Woudrichem overviellen, hadden vermoedelijk een ander adres op het oog. Eerste onderzoek van de recherche heeft dat uitgewezen. Het adres waarom het zou gaan is bekend bij de politie; de bewoners zijn in kennis gesteld. Verdere informatie wordt door de politie vooralsnog niet verstrekt. Twee mannen hebben vrijdagavond rond 23:00 uur bewoners van een huis aan de Oude Ban in Woudrichem overvallen. Het tweetal ging er vervolgens in de richting van de Baljuwstraat vandoor. De overvallers drongen de woning binnen en dwongen het stel dat thuis was om geld en bankpassen af te geven. Het echtpaar werd daarbij mishandeld door de daders. Kort daarna gingen ze er vandoor. De slachtoffers belden de politie, die vervolgens met meerdere agenten op zoek ging naar de overvallers. Zij werden niet meer aangetroffen.


Jongeren mishandelen dieren

genderen • De politie in Genderen is op zoek naar een paar jongeren die 's avonds dieren mishandelen in de vijver bij de Ruiterhof. De politie roept getuigen op zich te melden, zodat de agenten de jongeren op hun gedrag aan kunnen spreken.


Acht leerlingen naar ziekenhuis

andel • Acht leerlingen van Prinsentuin Andel zijn donderdag na een busongeluk naar het ziekenhuis gebracht. De aard van hun verwondingen varieert, zegt een woordvoerder van ROC West-Brabant, waar Prinsentuin Andel onder valt. "Het gaat om botbreuken, schaafwonden en verwondingen door glas. De leerlingen zijn allemaal buiten levensgevaar." Vijf andere leerlingen, die in de bus zaten maar niet gewond raakten, zijn terug naar huis gegaan.
Tijdens de storm reed de bus, die vanuit Dongen met leerlingen onderweg was naar de vmbo-school in Andel, tussen Waspik en 's Gravenmoer tegen een boom. De chauffeur raakte daarbij zwaar gewond. "Iedereen is flink geschrokken", laat de woordvoerder van het ROC West-Brabant verder weten.