Maaswaarden zoekt vrijwilligers

andel/ wijk en aalburg • Onder Zorgplein Maaswaarden valt locatie De Notenhoff in Andel en locatie Wijkestein in Wijk en Aalburg. In beide huizen zijn veel vrijwilligers actief. Er is een diversiteit aan taken die vrijwilligers kunnen doen. Samen met de medewerkers zorgen vrijwilligers voor bewoners. Vrijwilligers zijn bij Zorgplein Maaswaarden de slagroom op het toetje. Op dit moment zoekt de organisatie vrijwilligers die het leuk vinden om in de ochtenduren te assisteren bij het ontbijt, van 7:30 tot 10:30 uur. Dit is bij Zorgplein Maaswaarden een 'vrijwilligers plus' taak en men ontvangt hiervoor een kleine onkostenvergoeding. Op dit moment wordt voor De Notenhoff gezocht naar mensen die op maandag en donderdag op afdeling de Zwarte Zwaan kunnen helpen. Dit is een afdeling waar ouderen met dementie verblijven. Op zondag kan de somatische afdeling De Rib nog hulp gebruiken.

Voor aanmelden of informatie: Bert Noorloos, medewerker PR & Activiteiten, 0416-698400 of b.noorloos@maaswaarden.nl.


Agendabespreking

heusden • Gemeentebelangen Heusden houdt maandag 29 januari een openbare agendabespreking. Tijdens deze bijeenkomst zullen de agenda's voor de informatievergaderingen van 30 en 31 januari en 1 februari besproken worden. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan de raadsleden en bestuursleden. De bijeenkomst wordt gehouden in d'n Elshof, Th. Rijkenstraat 10a in Elshout en begint om 20:00 uur.


Open dag Da Vinci College

wijk en aalburg • Het Da Vinci College in Wijk en Aalburg houdt vrijdag 26 januari een open dag van 15:00 tot 20:00 uur voor iedereen die kennis wil maken met het mbo. Welke opleidingen zijn er, wat zijn de kansen op werk en welke stages lopen studenten? Antwoord op deze en nog veel meer worden gegeven tijdens de open dag in een persoonlijk gesprek. Geïnteresseerden kunnen daarnaast de sfeer van de school proeven en een rondleiding krijgen door het gebouw.

In Wijk en Aalburg biedt het Da Vinci College, onder andere in samenwerking met het Willem van Oranje College, opleidingen aan in secretariële/ administratieve beroepen, retail en in de bouw-, metaal- en elektrotechniek. Vele opleidingen zijn ook geschikt voor wie al werkt en één dag per week wil bij- of omscholen. Blijkt de ene variant beter bij een student te passen dan de andere, dan is overstappen heel gemakkelijk. Nieuw is de praktijkschool van Tibo-Veen op industrieterrein Veensesteeg. Sinds eind 2017 kunnen techniekstudenten van het Da Vinci College hier aan de slag met onder meer zonnecollectoren.

q ww.davinci.nl/wijkenaalburg


Yoska in Heusden

heusden • De dames van de christelijke vrouwenvereniging De Ontmoeting in Heusden gaan dinsdag 20 februari luisteren naar de band Yoska. Zij openen de avond in de Open Hof een half uur eerder dan normaal, dus om 17:30 uur, omdat zij eerst gezamenlijk een hapje eten. Na de muzikale wereldreis van Yoska houden zij hun jaarvergadering. Meer informatie: Sijna van der Mooren (0416-691588) en Hennie de Waal (0416-662568 of hjjdewaal@hotmail.com).