Maarten Boddaert streek afgelopen zomer neer bij Achilles Veen.
Maarten Boddaert streek afgelopen zomer neer bij Achilles Veen. Foto: Lya Cattel

Nieuwkomer zou graag de nacompetitie halen

Rots in de branding bij Achilles Veen

veen • Trainer Clemens Bastiaansen typeert Boddaert als mentaal sterk, een speler die veel vuil werk opknapt en een rots in de branding. De nuchtere centrale verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, kan zich wel vinden in de typering van zijn trainer. "Ik heb het hier prima naar mijn zin in Veen", vertelt hij. "Het was toch een bewuste stap en het is goed uitgepakt. We hebben ook een leuke groep bij Achilles Veen. Dat zijn toch factoren die allemaal mee spelen", stelt Boddaert.

Maarten Boddaert is een mannetje die, met al zijn ervaring, iedere trainer wel in de groep wil hebben. Eind augustus kwam Maarten Boddaert na een profavontuur in Australië aanwaaien op De Hanen Weide. Het avontuur down under bij Adelaide Comets had zes maanden geduurd. "Het ging eigenlijk wel goed, maar ik kreeg een schop op mijn enkel. Bij een MRI-scan kwam ook een oude blessure aan het licht en de club wilde er geen risico mee nemen. In overleg is toen besloten het contract te ontbinden. Ik baalde er wel van, want ik had het avontuur in Australië graag af willen maken. Aan de ene kant was het dus wel zuur, maar ik kijk er toch met een positief gevoel op terug", aldus Boddaert.

Hij kwam terug naar Nederland en besloot het profvoetbal af te sluiten en het bij de amateurs te gaan proberen. "Ook in het kader van mijn maatschappelijke loopbaan", vertelt de in Roosendaal woonachtige Boddaert, die momenteel werkt als accountmanager expediteur bij een bedrijf in Oosterhout.

Maarten Boddaert begon met voetballen bij RKVV in Roosendaal. Op de leeftijd van D-pupillen werd hij al opgepikt door de profclub RBC. Hij haalde ook het eerste elftal. Na het faillissement van RBC stond Boddaert op straat, maar hij kon toen een contract tekenen bij FC den Bosch. Hij speelde er vijf jaar en voetbalde onder meer samen met Anthony Lurling en was er in zijn laatste jaar aanvoerder. De interesse van Telstar en VVV liepen vervolgens op niets uit. Na zijn al genoemde avontuur bij Adelaide Comets in Australië volgde Achilles Veen, waar hij al snel een vaste waarde is geworden.

Geen plek

Bijna was de overgang niet tot stand gekomen. "Is eerste instantie was er geen plek voor mij. Achilles Veen had de selectie al rond. Nadat er iemand afhaakte, kon ik er alsnog terecht. Ik heb deze kans met beide handen aangepakt en het is achteraf gezien een goede keuze geweest. Ik heb plezier en voel me thuis hier." Dat het gevoel wederzijds is, blijkt uit het feit dat de club Boddaert ook al heeft vastgelegd voor het volgende seizoen. "Ik ben kritisch op mezelf en weet wel wanneer ik een goede of slechte wedstrijd heb gespeeld. Als we verliezen baal ik als een stekker", geeft de verdediger nog een indruk van zichzelf.

Helemaal tevreden kan Maarten Boddaert niet zijn over de eerste seizoenshelft bij Achilles Veen. De hoofdklasser in Veen begon uitstekend en stond al snel aan kop. Naarmate de winterstop naderde kwam echter de klad in het spel en zakte Achilles Veen naar de vierde plaats. "We hadden meer punten moeten hebben. We speelden een aantal wedstrijden gelijk, die we eigenlijk hadden moeten winnen. Dat hadden minimaal zeven punten moeten zijn", zegt Boddaert. "Dan hadden we goed aangesloten bij Ter Leede, Stedoco en Noordwijk. We weten echter waar het aan ligt en hoe het beter kan. Het is zaak dat de spelers hun goede spel in de tweede seizoenshelft gaan belonen. Ook kregen we domme goals tegen. Dat moeten we er uit halen. Ik denk echter dat we in de tweede seizoenshelft nog hoge ogen gaan gooien. We hebben ook een hechte groep, die voor elkaar door het vuur gaat. Ik zou graag de nacompetitie willen halen. Het is een mooi toetje en ik denk dat het er met deze groep wel in zit", besluit Boddaert het gesprek om te gaan trainen.


Nico van Es