Sisters in klei

werkendam • De twee kunstenaressen Elly Walraven en Adje van Herwijnen stellen sinds kort een grote collectie van hun artistieke kunstwerken ten toon in de recent geopende Linie Art Shop in het torenfort van Fort Altena in Werkendam. De objecten die in de ruime winkel staan opgesteld, zijn te bewonderen op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10:30 en 17:00 uur.

Op vrijdag, tussen 13:00 en 15:00 uur, vertellen de 'Sisters in Klei' zoals ze zichzelf graag noemen, met liefde en passie over de manier waarop ze de werken vervaardigd hebben. Op zaterdag en zondag is dat tussen 13:00 en 16:00 uur. De kunst is te koop. De toegang is gratis.


Voorleesfeest

woudrichem • De 23ste Voorleeswedstrijd voor basisscholen in het Land van Heusden en Altena staat alweer op het programma. Dit jaar is het Voorleesfeest een extra groot feest, want zowel het Woerkums Literair Café als de Nationale Voorleeswedstrijd bestaan 25 jaar. In samenwerking met de bibliotheek is er voor een aanpak gekozen die aansluit bij de Nationale Voorleeswedstrijd. De scholenkampioenen van de drie gemeenten doen mee in de Teerkamer in de strijd om dé Trofee van het Woerkums Literair Café. Daarnaast zullen er ook drie winnaars worden gekozen die mee mogen doen met de halve provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 24 maart in Goirle.

Voorleeskampioenen

De Voorleeskampioenen van de drie gemeenten zijn: CBS De Zaaier, Hanna de Graaf; PCBS De Parel , Saphira van Dijk; Eben Haëzer, Saar Buiks; CBS Waardhuizen, Dominique Pieterse; De Morgenster, Benjamin Moes; Obs De Wilgenhoek, Raico van Noorloos en Prins Willem Alexanderschool, Eline de Haan. Iedere schoolkampioen vertelt in het kort uit welk boek hij of zij leest en het voorlezen duurt maximaal vijf minuten. De jury let onder andere op toon, snelheid en de keuze van het fragment.

De avond wordt gehouden op woensdag 24 januari in de Teerkamer, vanaf 19:30 uur. Schrijfster Lizzy van Pelt zal de presentatie van deze feestelijke avond verzorgen.

q www.bibliotheekaltena.nl


Omgaan met verlies

wijk en aalburg • De ontmoetingsbijeenkomsten over verlies na overlijden gaan weer van start. Op dinsdagmiddag 13 februari staat de eerste bijeenkomst van een gespreksgroep van vier bijeenkomsten gepland. Deze bijeenkomsten staan in het teken van delen van ervaringen en er worden handvatten gegeven hoe om te gaan met een ingrijpend verlies na overlijden.

Dit verlies kan kort of langer geleden zijn. Uit de praktijk blijkt dat mensen met het delen van ervaringen elkaar tot steun kunt zijn. Bijeenkomsten worden gehouden in buurthuis Bubeclu, Nijverheidsstraat 2 in Wijk en Aalburg. Meer informatie: Rijma de Ruiter: 06-25463729.

q www.verliesenherstel.nl


Gebakken poon

woudrichem • In de visafslag in Woudrichem wordt zaterdag 27 januari tussen 8:30 en 12:30 uur weer ouderwets poon gebakken.

Vis bestellen kan ook via J. Combée, 0183-301195.