donderdag 11 januari

Toerustingsavond Wijk en Aalburg
20:00, Wijk en Aalburg, D'Alburcht. De bekende spreker Eddie Bakker behandelt in drie avonden het thema 'Leven in een uitdagende eindtijd'. Inloop vanaf 19.30 uur. Gratis, koffie, thee en fris. Iedereen van harte welkom.
www.toerustingaalburg.nl

vrijdag 12 januari

Bingo bij NOAD'32
20:00, Wijk en Aalburg, Wijkse Bol 1. Gezellige bingoavond in de kantine van NOAD'32.

Nieuwjaarsconcert Da Capo
20:00, Veen, dorpshuis. Seniorenorkest Da Capo brengt een gevarieerd programma met o.a. de Radetski mars. Met medewerking door zangvereniging Levenslust uit Herpt. Dit koor zingt Nederlandstalige muziek. Het belooft een leuke muzikale avond te worden. Toegang gratis.

RIKKEN
20:00, Eethen, GDC. Gezellig potje rikken in de kantine van GDC. Inschrijven vanaf 19.30 uur.

Izak Boom in Xinix
21:00, Nieuwendijk, Xinix. Rasmuzikant Izak Boom samen met bassist Bart Soeters, multi-instrumentalist Janos Koolen en drummer percussionist Arthur Bont. Avondvullende muziekvoorstelling 'Oneindig Laagland', waarin Izak's achtergrond centraal staat. Hij vertelt hoe het was om als evangelisch christen op te groeien, met beide ouders als kunstenaar en een vader als voorganger. De mannen brengen Izak's nieuwe eigen materiaal, dat afwisselend diepgaand en luchtig van aard is. Entree: 15 euro (leden: 12,50 euro). Tickets via:
www.xinix.nl

zaterdag 13 januari

Nieuwjaarsborrel Wandelvreugd
16:00, Wijk en Aalburg, café d'n Dijk. Na de tweede winterwandeling van dit seizoen, aan het einde van de dag een nieuwjaarsborrel voor alle deelnemers. Meer informatie bij Elly Tamerus: 0416-691912 of facebook: wsvwandelvreugd

Nieuwjaarsconcert 'Alles Wa'
19:30, Rijswijk, Het Brabantse Land. Nieuwjaarsconcert samen met het Aelskoor 'Van Alles Wa'.

Nieuwjaarsconcert
20:00, Wijk en Aalburg, Willem van Oranje College. Het nieuwe jaar inluiden met een hapje en een drankje en muziek van Oefening en Uitspanning. Voor de pauze het A- en B-orkest met afwisselend programma. Na de pauze het Andels Fanfare Corps o.l.v. Floris van der Kooij met o.a. muziek uit de film 'Pirates of the Caribbean' en het meerdelige werk 'Call of the Cossacks'. Toegang gratis.

Christian Verwoerd in Grote Kerk
20:00, Gorinchem, Grote Kerk. Tour 'Tussen Egypte en Kanaän' neemt je mee op reis door de woestijn. Tijdens een viertal concerten presenteert Christian Verwoerd in januari en februari samen met zijn band de nieuwe cd 'Tussen Egypte en Kanaän'. Kaarten via:
www.truetickets.nl/christian-verwoerd

zondag 14 januari

Kleuterbioscoop
10:30, Almkerk, Hollywoud. Film voor de allerkleinsten: 'Elias, Alle Ankers Vooruit'. Tijdens de voorstelling is het niet zo heel erg donker en het geluid is zachter dan normaal. Voor alle kleuters een speciale kidtray met popcorn, iets drinken en een verrassing. Na afloop een filmdiploma voor alle kinderen. Meer informatie en reserveren: 0183-307286 of:
www.hollywoud.nl

maandag 15 januari

Lezing Kain en Abel
20:00, Sleeuwijk, Het Trefpunt. Ds. Ries van der Zouwen verzorgt lezing over het verhaal van Kain en Abel. De verhalen uit de bijbel inspireren mensen al eeuwen. Ze worden overdacht, besproken en verwerkt in alle mogelijke kunstvormen. En zoals het verhaal richtinggevend is voor het schilderwerk of de film, zo geeft de interpretatie van de kunstenaar vaak weer verrassende nieuwe visies op het verhaal. Aanmelden is gewenst en kan via: werkgroepkerk.anders@gmail.com

dinsdag 16 januari

Lezing Historische Kring
20:00, Nieuwendijk, dorpshuis Tavenu. Journalist Wim van Wijk en lithograaf Peter Ebben over 'Een eeuwenoude reuzenkaart van Dordrecht'. Georganiseerd door Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena. Over de bijna 500 jaar oude reusachtige kaart van het zuidelijke deel van Holland, die bewaard wordt in het Regionaal Archief Dordrecht. Daarop staan Rotterdam en Breda, de Hoeksche Waard en de Alblasserwaard, maar ook de verdronken Groote Waard met al zijn zalmsteken. De kaart is 190 bij 375 cm groot. Entree gratis voor leden, 4 euro voor niet-leden.

Opera in Hollywoud
20:15, Almkerk, Hollywoud. Dimitri Platanias schittert in Rigoletto, de tragische opera van Verdi over bedrogen onschuld. In David McVicars enscenering voor The Royal Opera. Bezoekers ontvangen twee consumpties en een hapje tijdens de pauze. Ook op zondag 21 januari om 11:00 uur. Informatie en reserveren: 0183-307286 of:
www.hollywoud.nl

woensdag 17 januari

Koersballen Genderen
14:00, Genderen, dorpshuis. Koersballen voor senioren.

Bingomiddag
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Bingomiddag stichting De Vleet/Trema. Deelname kost 3 euro voor 4 rondes incl. koffie/thee.

donderdag 18 januari

Bijbel Open Avond Werkendam
20:00, Werkendam, hervormd jeugdcentrum De Bron. br. Jacques Brunt gaat verder in de brief aan de gemeente van Efeze. Hoofdstuk 4 vers 17 tot 5 vers 21. Nadenken over het thema 'Wandelen als kinderen van het Licht'. Georganiseerd door Bijbel Open Comité Werkendam. Iedereen is welkom.

vrijdag 19 januari

Concert Oude Kerkje
20:15, Sleeuwijk, oude Kerkje. Concert door Bartholdy-Trio: Rowan van der Westen (piano), Cor Coppoolse (cello) en Irene Bossier (viool). Zij spelen werk van Felix Mendelssohn-Barholdy, maar ook van Grieg, Haydn, Schubert en Piazzolla. Het jonge trio onderscheidt zich door een energieke en open manier van spelen en communiceren, waardoor het publiek zich betrokken voelt bij de uitvoering. Georganiseerd door Stichting Behoud Sleeuwijks Kerkje. Entree: 15 euro.