Infoavonden over glasvezel

uitwijk/hank • In Uitwijk en in Hank worden de komende weken informatieavonden georganiseerd over het glasvezel dat Mabib in het buitengebied van het Land van Heusden en Altena wil realiseren. In Uitwijk kunnen belangstellenden op maandag 15 januari van 19:30 uur tot 21:30 uur binnen lopen in De Hoogt. In Hank kan dat op woensdag 24 januari van 19:30 uur tot 21:30 uur in 't Uivernest. Mensen kunnen zich tijdens deze avonden ook aanmelden voor glasvezel. De Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib), hoopt voor 5 februari minimaal 50 procent van de 2750 huisadressen die in aanmerking komen voor de snelle internetverbinding aan zich te binden.


Paspoort op afspraak

woudrichem • Sinds 2 januari werkt de gemeente Woudrichem op afspraak. Meteen op die eerste dag ontving de gemeente de eerste inwoner, die van tevoren een afspraak had gemaakt via www.woudrichem.nl. "Echt heel handig, je bent meteen aan de beurt", aldus de inwoner over de nieuwe werkwijze. Ter afsluiting van de aanvraag van zijn paspoort, was er een kleine attentie voor hem.


'Willem' wordt reanimatieschool

wijk en aalburg • Leerlingen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg leren sinds vorig jaar reanimeren via het nieuwe lesprogramma 'de 6-Minutenles' van de Hartstichting. De leerlingen van 14 jaar leren hoe ze borstcompressies kunnen toepassen, mond-op-mond-beademing kunnen geven en een AED gebruiken. De reanimatielessen worden gegeven door eigen leerkrachten van het Willem van Oranje College. Zij hebben een cursus tot reanimatie-instructeur gevolgd. Vanaf 2017 is de school bovendien officieel een samenwerkingspartner van de Hartstichting. Zaterdag 13 januari, tijdens de jaarlijkse open dag, wordt daarom een gevelbordje onthuld.