Koffieochtend in De Dotter

hank • In De Dotter in Hank wordt vanaf donderdag 11 januari gestart met koffieochtenden. Dit is een samenwerking tussen de KBO, de activiteitenvereniging en Trema ouderenwerk. Deze ochtenden worden om de twee weken gehouden van 9:30 uur tot 11:30 uur. De koffieochtend is een plek waar iedere oudere welkom is. Ontmoeting en gezelligheid zijn de steekwoorden voor de koffieochtenden. Het kan een fijne ontmoetingsplek zijn met daarnaast de mogelijkheid om meer te weten te komen over de voorzieningen die er zijn binnen de gemeente. De vrijwillige ouderenadviseurs wijzen mensen daarin de weg. Zij kunnen ook helpen met het aanvragen of invullen van een formulier.


Vogelcursus van Altenatuur

regio • Enthousiaste en ervaren vogelaars van Altenatuur leggen na het grote succes van vorig jaar ook het komende voorjaar tijdens twee praktische cursusavonden weer uit waarom 'vogelen' zo leuk is. Op de eerste avond worden aan de hand van een powerpointpresentatie tuinvogels in beeld gebracht, tijdens de tweede bijeenkomst wordt aandacht besteed aan water- en weidevogels, allebei gevolgd door een praktische veldexcursie. De cursusavonden zijn op Fort Giessen op de woensdagen 31 januari en 4 april en beginnen om 19:30 uur. De praktijkochtenden zijn op zaterdagmorgen 3 februari en 7 april tussen 9:00 en 12:00 uur. De kosten bedragen 10 euro per persoon. Aanmelden kan door voor 12 januari een mail te sturen naar altenatuur@gmail.com, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.


Con Amore zoekt gastleden

sleeuwijk • Con Amore zoekt gastleden die op 25 maart mee willen zingen tijdens een uitvoering van de Marcus Passie in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Op Goede Vrijdag 30 maart hoopt het koor dezelfde passie uit te voeren in de St. Pieter in Tricht. Het koor repeteert op maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in De Bolderik in Sleeuwijk. Meer informatie en aanmelden via het secretariaat van Con Amore: 0183-401696. Aanmelden kan ook door een e-mail te sturen naar conamoresleeuwijk@gmail.com.

q www.conamore-sleeuwijk.nl


Expositie werk Teus Verhoeven

werkendam • In het Biesbosch Museumeiland worden vanaf 1 februari tot en met 4 maart schilderijen geëxposeerd van Teus Verhoeven (1942-2017). De tentoonstelling is opgezet als eerbetoon aan de onlangs overleden 'Biesbosch-schilder' Teus Verhoeven. Er wordt een selectie van zijn schilderijen getoond. Teus Verhoeven, geboren en getogen in Werkendam, is één van de vele kunstenaars die zich liet inspireren door de Biesbosch. Als veertienjarige jongen werkte Teus Verhoeven als rietsnijder in de Biesbosch. Hij volgde privéles van kunstschilder Wim van Duin, die hem opleidde tot vakman en hielp bij het ontwikkelen van een eigen stijl weidse landschappen, de bloei en het sterven van de natuur. De expositie wordt 2 februari geopend. Thans is in het museum de expositie Kiem te zien met werk van Fontys ArtCoDe-studenten. De expositie is samengesteld in samenwerking met het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc).