Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Woord en Daad bezorgt kerstpost

regio • Woord en Daad Comité Alblasserdam bezorgt ook dit jaar kerstpost in Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Streefkerk en Oud-Alblas. Dit jaar ook in Woonzorgcentrum Nebo in Zwijndrecht en verpleeghuis Salem in Ridderkerk.De bezorging kost € 0,50 per kaart. Mensen kunnen tot uiterlijk 20 december 18.00 uur de kerstpost inleveren op verschillende inleveradressen. In de winkels waar men kaarten kan inleveren, liggen ook enveloppen die men kan gebruiken. Adressen zijn onder andere het Kaasmes in Makado, Coop op het Scheldeplein, de Schuilplaats aan de Plantageweg in Alblasserdam. Of bij Boekhandel de Parel in Nieuw-Lekkerland. De opbrengst van de actie is voor het Woord en Daad project werkgelegenheid voor jongeren in Sri Lanka.


Politiek café over koers PvdA

alblasserdam • De PvdA afdeling Alblasserdam organiseert op woensdag 18 december een openbare bijeenkomst met Gerard Bosman, één van de initiatiefnemers van Linksom! in de PvdA. Linksom! richt zich op de toekomst van de Partij van de Arbeid als sociaaldemocratische partij. Centraal staat daarbij het herstel van het vertrouwen in de PvdA, op basis van de beginselen en doelen van de sociaaldemocratie, de ideologische veren weer op te poetsen en te strijden voor een betere maatschappij. Het politiek café vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam. Aanvang is om 20:00 uur.


Loes X-mas Shopping Night

papendrecht • Op vrijdag 13 december van 17.00 tot 21.00 uur organiseert Loes aan de Oude Veer 30-32 in Papendrecht haar Loes X-mas Shopping Night. Loes wordt omgetoverd tot een shop-in-shop waarbij lokale ondernemers in Loesmet hun leuke, unieke spulletjes staan, zodat jullie de leukste kerstcadeautjes kunnen scoren. Van stationary tot wijn, van houten kinderspeelgoed tot boeken, sieraden tot biologische verzorgingsproducten.


Marco de Hollander bij Klokradio

nieuw-lekkerland • Zanger Marco de Hollander bezoekt donderdag 12 december opnieuw de Alblasserwaard. Na de clipopname van zijn nieuwe single 'Jij bent aan de beurt' in Groot-Ammers en Nieuwpoort is nu Nieuw-Lekkerland aan de beurt. Marco komt bij Klokradio in het programma van Bertus Bolknak tussen 21.15 en 22.00 uur vertellen over zijn nieuwe single én album. Bezoekers zijn welkom om de uitzending live bij te wonen in de studio van Klokradio, Klipperstraat 2a Nieuw-Lekkerland.


Ladies' Circle haalt 2900 euro op

regio • Ladies' Circle 35 verkocht dit najaar smaakvolle producten die passen bij de feestmaand december: wijn en chocoladeletters. Hiervoor werkten de ladies samen met Wijnhuis De Paap (Papendrecht) en 't Kaasmes (Alblasserdam). De verkoopactie heeft in totaal 2900 euro opgeleverd. Dit bedrag gaat naar Stichting Neurofibromatose (NF). In Nederland zijn er zo'n 5000 mensen met deze huid- en zenuwziekte waar nu nog geen genezing voor bestaat. De Stichting NF zet zich in voor onderzoek naar de ziekte.