Sturrus tevreden over Papendrecht

montfoort • Na de spectaculaire 3-1 overwinning op Nieuw-Lekkerland volgde zaterdag een aanmerkelijk tammer ogende 0-0 voor Papendrecht. Ditmaal was Montfoort de tegenstander. "Een sterke stugge ploeg", vond Papendrecht-trainer Johan Sturrus. "Daar win je dus niet zomaar van, zeker niet op hun kunstgras waar ze prima op uit de voeten kunnen." Beide teams kregen enkele kansen om de 0-0 van het bord te spelen, maar faalden in de afwerking. De ultieme scoringsgelegenheid kreeg Jay Luciano in de 86e minuut op aangeven van Justin Beemsterboer. De bal wilde evenwel niet tegen de touwen ploffen. "Jammer, maar 0-0 was eerlijk gezegd wel een goede afspiegeling van de wedstrijd."


Alblasserdam is Lopik de baas

alblasserdam • "Prima ploeggie, dat Lopik", stelde Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil vast na de 3-1 overwinning van zijn team op de Lopikerwaarders. "Gelukkig bleven we ze de baas met bij tijd en wijlen aardig spel." Alblasserdam kwam op een 1-0 voorsprong door Amet Kuyucu. De voordelige marge werd vlak voor rust verdubbeld door Umut Takac. Daarmee leken de punten al vroegtijdig in de knip te belanden, ware het niet dat Lopik de aansluitingstreffer wist te produceren. Daarna was het nog even goed opletten voor Schoonewil en zijn mannen. Het was uiteindelijk Ralph Hofwegen die aan alle onzekerheid een einde maakte door de 3-1 aan te tekenen. "We blijven lekker mee doen in de top van onze derde klasse-afdeling", stelde Schoonewil tevreden vast. "Gaat lekker zo."


Grote overwinning voor dammers

alblasserdam • Damvereniging Alblasserdam heeft flink uitgehaald in de uitwedstrijd tegen Heerhugowaard 2. In de tweede klasse van de nationale competitie werd het maar liefst 1-7. Overwinningen waren er voor Ruben Groenendijk, Mijndert Verkaik, Rien Visser, Yoshua van der Most, Remco Korteland, Wim IJsselstein en Dylan Jongeneel. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen de koploper Constant Charlois op het programma.