Nog plaatsen vrij bij beweeggroepen voor senioren

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) heeft diverse beweeggroepen in het dorp. Op een laagdrempelige manier kunnen Alblasserdammers meedoen met de verschillende clubs. Vanaf 2020 zijn er bij een aantal groepen weer plekken beschikbaar voor nieuwe deelnemers.

Zo is er op de dinsdagochtend een groep voor stoelyoga. Deze groep doet oefeningen met een yoga-achtergrond, maar dan op een stoel. Dit is voor mensen die niet lang kunnen staan beter vol te houden. Op woensdagochtend is er een ontspanningsles; Soepel en Ontspannen. Beide lessen kosten 3 euro per keer. De lessen zijn goed tegen stress, zorgen voor ontspanning in het lichaam en verbeterde spier- en botkracht en flexibiliteit van de gewrichten.

Op dinsdagavond start er een beginnersgroep countrylinedance bij Sportcentrum de Blokweer. Mensen die kennis willen maken met deze dansles zijn van harte welkom want er wordt begonnen bij de basis. Tot slot is er op donderdagmiddag nog plek bij Fit en Vitaal in het MFC Maasplein, een bewegingsles voor senioren.

Geïnteresseerden mogen vrijblijvend een proefles volgen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of via 078-2021220.


DoorBrekers delen kerstpakketten uit

alblasserdam • Na succesvolle acties in de afgelopen jaren delen de DoorBrekers uit onder meer Alblasserdam dit jaar opnieuw gratis kerstpakketten uit.

Via een online campagne kan iedereen iemand uit de eigen omgeving nomineren voor een gratis kerstpakket om hem/haar daarmee een hart onder de riem te steken of te bedanken. "Ons doel is om er te zijn voor mensen om ons heen, heel praktisch en persoonlijk. Om mensen te laten ervaren dat ze gezien worden en dat ze belangrijk zijn", aldus Jordy Kroon, verantwoordelijk voor de kerstpakkettenactie. Wie iemand wil nomineren voor een gratis kerstpakket, kan gaan naar www.DoorBrekers.nl/kerstpakket.

Naast de online campagne deelt DoorBrekers honderden kerstpakketten uit via lokale mantelzorgorganisaties en teams en 'connects' van DoorBrekers. Ook organiseert DoorBrekers diverse kerst-events op zes locaties in Nederland, waaronder Family Christmas op zondag 22 december en Kerstnachtdiensten op zondag 22 en dinsdag 24 december.