woensdag 4 december

Peter Heerschop in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Peter Heerschop treedt op woensdag 4 december op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papenrecht met 'De Minister van Enthousiasme'. Opnieuw gaat Peter Heerschop als zelfbenoemd Minister van Enthousiasme het land in. Om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze twijfelen aan alles wat ze zeker weten. En ze te vertellen dat ze moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Omdat je dan het hardst om jezelf lacht. En daar leer je van. Want lol is een serieuze zaak. Meesterlijk cabaret. Regie: Raoul Heertje. Entree: €21,-/€19,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 5 december

Sintbingo
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 5 december van 13.30 tot 16.30 uur onder meer Sintbingo gehouden. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

vrijdag 6 december

Kerstfair en boekenmarkt
17:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Op het kerkplein van de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt op vrijdag 6 december van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 7 december van 09.00 tot 13.00 uur een Kerstmarkt gehouden met boekverkoop. Naast een kerstbomenverkoop zijn er kerstdecoraties, oliebollen, houtdecoratie, erwtensoep en broodjes rookworst. Er staan vuurkorven op het plein om de Kerstsfeer compleet te maken en bezoekers te verwarmen. Zaterdagochtend is er tijdens de boekenmarkt in de hal koffie, thee met wat lekkers erbij.

Sfeervol presentatieconcert door harpiste en Urker zangtalent
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. Een Urker zangtalent, begeleid door de romantische klanken van harp en strijkers. Zwanie Post en Maria Knops vonden elkaar en besloten een kerst-cd op te nemen. Op vrijdagavond 6 december presenteren de dames hun cd in de Havenkerk in Alblasserdam. Daarop staan prachtige bekende kerstmelodieën, uitgevoerd in nieuw geschreven arrangementen. De bekende highlights zoals Stille nacht, O Holy night, Ding Dong merily on high en Komt allen tezamen zijn op te cd te beluisteren. Ook een aantal nieuwe kerstliederen zoals Jezus wordt vandaag in ons hart geboren van de bekende groep Sela en het Zoon van God, een nieuwe tekst op een prachtige melodie van de Canadese componist Stephan Moccio. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.gezinsenergieshop.nl/kerstconcerten. Een familiekaart kost 20 euro, een volwassene betaalt 10 euro en kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro entree. De avond begint om 19.30 uur. De deuren gaan om 19.00 uur open. De kerk is sfeervol verlicht. Adres: Ieplaan 9, 2951 CB Alblasserdam.

Bingo
19:30, Papendrecht, Zonnebloem. Vrijdagavond 6 december organiseert speeltuinvereniging De Zonnebloem weer een gezellig bingo-avond. Vanaf 19.30 uur zijn belangstellenden welkom in het clubgebouw aan de Lisbloemstraat. Om 20.00 uur wordt gestart met de bingo-rondes. Er zijn weer veel mooie prijzen te winnen zoals levensmiddelenpakketten en cadeaubonnen.

Percossa met Double Bill in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Meester-slagwerkers, zangers, acrobaten en clowns tegelijk, dat zijn de vier mannen van Percossa. Ze halen met veel humor muziek uit alles. In Double Bill worden de hoogtepunten uit twee eerdere succesvolle shows samengevoegd tot een programma met drumvuurwerk, humoristisch muziektheater en breekbare acts. Op vrijdag 6 december komen ze naar Theater De Willem in Papendrecht. Karel de Rooij (Mini en Maxi) zorgde voor de regie van de vier virtuoze percussionisten met verrassende instrumenten en attributen. In een explosie van kracht en ritme vliegen de voormalige straatartiesten letterlijk over het podium. Na de pauze veranderen de ritmisch boksende gastheren net zo makkelijk in op flessen spelende clowns en in een stomende sambaband. Uitgeroepen tot Best Percussion Groep Benelux. Entree: €23,-/€21,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 7 december

Kerstfair en boekenmarkt
09:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Op het kerkplein van de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt op vrijdag 6 december van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 7 december van 09.00 tot 13.00 uur een Kerstmarkt gehouden met boekverkoop. Naast een kerstbomenverkoop zijn er kerstdecoraties, oliebollen, houtdecoratie, erwtensoep en broodjes rookworst. Er staan vuurkorven op het plein om de Kerstsfeer compleet te maken en bezoekers te verwarmen. Zaterdagochtend is er tijdens de boekenmarkt in de hal koffie, thee met wat lekkers erbij.

Winterfair bij Partycentrum De Klok
14:00, Kinderdijk, De Klok. Partycentrum De Klok aan de Molenstraat 117 te Kinderdijk wordt op zaterdag 7 december van 14.00 tot 21.00 uur een Winterfair gehouden. Er zijn raad- en winspelletjes, koek en zopie en er zijn warme oliebollen die ter plaatse op de kraam worden gebakken. Ook wordt er een uilenshow gegeven. Entree is gratis.

Groot FamilieKerstconcert in Papendrecht
19:30, Papendrecht, Bethlehemkerk. In de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat 1 te Papendrecht wordt op zaterdag 7 december een groot FamilieKerstconcert georganiseerd. Aan deze avond werken mee het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam (bijna 200 leden) o.l.v. Peter Overduin en het Mannenkoor Urker Zangers o.l.v. Jacob Schenk. Verder werken aan deze avond mee de sopraan Annelies Schep, de organist André de Jager en de pianist Gezinus Veldman aan de vleugel en het bekende trompetduo Arjan en Edith Post. Bijzonder verheugd is de organisatie met de medewerking van de bekende bariton Marco Bakker. De opbrengst van deze avond is bestemd voor de stichting van prof. dr. Casper van Eijck, genaamd Support Casper. Deze stichting financiert onderzoek naar alvleesklierkanker. Het belooft een zeer gevarieerde en bijzondere avond te worden. Zie ook www.inspire2livemusic.nl. Aanvang: 19.30 uur. Kerk open: 19.00 uur. Toegangsprijs € 15.-p.p. t/m 12 jaar € 5.-p.p. Inlichtingen en kaarten: kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257. Verder bij de koorleden en 's avonds aan de kerk. Kaartvoorverkoop: Sjaloom, Chr. Boeken en Muziek aan de Veerpromenade 18 in Papendrecht.

Adventsconcert Deo Cantemus
20:00, Nieuw-Lekkerland, Rehobothkerk. Het Christelijk vrouwenkoor Deo Cantemus uit Kinderdijk geeft op zaterdag 7 december een Adventsconcert met zang en samenzang in de Rehobothkerk aan de Planetenlaan 30 in Nieuw-Lekkerland. Medewerking wordt ook verleend door Kerkmuziek-ensemble Musica-Sacra, beide o.l.v. Eef de Kwant. Aanvang: 20.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte.

The Ruggeds met Between Us in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. The Ruggeds treden op zaterdag 7 december vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem in Papendrecht met hun programma Between Us. Ze dansten in een clip van Justin Bieber, haalden de kwartfinales van de Amerikaanse tv serie World of Dance en wonnen vele internationale danswedstrijden, waaronder het WK breakdance. En ze komen uit Eindhoven. Nu zijn ze terug in het theater met hun nieuwste theaterstuk Between Us. In een groots decor komt dans samen met acrobatiek, muziek, humor, breakdance en b-boying en vertellen ze het verhaal van hun bijzondere vriendschap. De hotste dansgroep van Nederland. Entree: €19,50/€18,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 8 december

Francis van Broekhuizen - Bij Twijfel Hard Zingen
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Francis van Broekhuizen treedt op zondag 8 december vanaf 14.30 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat met 'Bij Twijfel Hard Zingen'. Dat is het theaterconcert van operazangeres Francis van Broekhuizen (Maestro en ambassadeur van Pride), samen met pianiste Femke de Graaf. Het is een concert, theatercollege en zelfhulp-retraite ineen. Francis neemt haar publiek mee op reis, zingt haar favoriete aria's en vertelt onderkoeld welke rol de muziek in haar leven speelt. Ze komt uit een familie waarin alle generaties zich met muziek bezighouden. Zo merkte ze dat er in moeilijke periodes maar een ding op zat… bij twijfel hard zingen. Entree: €22,-/€20,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Kerst Sing-In
20:00, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk. Zanggroep Joy verzorgt op zondag 8 december vanaf 20.00 uur een Kerst sing-in met het thema Noël; in de Maranathakerk in Nieuw-Lekkerland. Er zal veel ruimte voor samenzang zijn, maar Joy brengt ook enkele luisterliederen ten gehore. Muzikale medewerking wordt verleend door Lia Brokking op de fluit. De kerk gaat om 19.30 uur open en de aanvang van de sing-in is 20.00 uur. De toegang is gratis, wel is er na afloop een collecte voor Stichting de Hoop en er zal een gedeelte bestemd zijn ter bestrijding van de gemaakte kosten.

dinsdag 10 december

Gezellige ochtend
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 10 december van 10.00 tot 12.30 uur een gezellige ochtend gehouden met een praatje met koffie of thee. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

Luisterclub Popmuziek
14:00, Alblasserdam, kantoor SWA. In het kantoor van de SWA aan het Cortgene 20 in Alblasserdam wordt op dinsdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur weer een maandelijkse popluisterclub gehouden. Nieuw is de mogelijkheid om, behalve luisteren, ook delen van concerten te laten zien van bekende bands, zangers en zangeressen uit de popmuziek. Dus: luisteren en kijken. De luisterclub is een gezellige bijeenkomst van oudere liefhebbers van popmuziek uit de vorige eeuw, dus de jaren 1960 tot 2000. Er wordt muziek gedraaid die het waard is om nog eens van te genieten en de deelnemers kunnen steeds hun mening geven, vragen stellen en ideeën aandragen, muzikale herinneringen ophalen, of juist hele nieuwe songs ontdekken. De Popluisterclub is bedoeld voor ouderen maar natuurlijk zijn ook jongere muziekliefhebbers van harte welkom. De toegang is gratis, maar wel graag even aanmelden bij de Stichting Welzijn Alblasserdam via 078-2021220.

woensdag 11 december

Handwerkcafé
09:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 11 december van 09.30 tot 11.45 uur handwerkcafé gehouden. Op een ontspannen, creatieve manier werken bezoekers aan een meegebracht handwerk of iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.