• Cruciaal moment in de derby, waarop de bal niet op de stip ging maar wel op de stip had gemoeten. Foto: Rick den Besten

De Alblas verslaat VVAC opnieuw

alblasserdam • De 1-0 zege op VVAC werd groots gevierd bij De Alblas. De Souburghbewoners waren maar wat toe aan een driepunter. "Dit hadden we hard nodig, ja", beaamde doelpuntenmaker Laurens Barnhoorn.

De eerste helft ging aardig gelijk op. VVAC was de bovenliggende partij. De enige treffer werd na amper een minuut in de tweede helft gescoord. "Stefan Bakker legde de bal heerlijk af" herinnerde Barnhoorn zich. "Van verzorger Huibert de Sprong moest ik meedogenlozer afdrukken, dus dat heb ik maar gedaan. Alles zat in dat schot. Binnenkant paal viel de bal erin, echt heerlijk." VVAC kon in de achtervolging maar was niet bij machte om De Alblas de wil op te leggen. Er werden wel wat kansen gecreëerd, maar echt gevaarlijk werden de Putbewoners niet. Tweemaal maakte VVAC wel aanspraak op een strafschop, scheidsrechter Rinus Struik wilde hier niet aan. De Alblas-trainer Den Dunnen na afloop: "Dit hadden we nodig. Hier ga ik wel even van genieten."