Super zwakke start nekt De Zwerver

kinderdijk • Binnen acht minuten met 0-3 achterstaan; De Zwerver-trainer Michel de Raad kon zich niet herinneren dát ooit eerder te hebben meegemaakt. Zaterdag beleefde hij deze onaangename primeur tijdens De Zwerver - DCV. De Krimpenaren begonnen oneindig veel scherper dan de Kinderdijkers aan de degradatiekraker en sloegen onbarmhartig toe. Uiteindelijk wist De Zwerver zich nog wel terug te vechten, maar verder dan 2-3 kwam men niet. "De 0-1 viel uit een strafschop wegens hands van één van mijn spelers", blikte De Raad terug op het eerste deel van het 'drama-drieluik'. "De 0-2 kwam voort uit een dekkingsfout bij een hoekschop en de 0-3 viel meteen daarna na dom balverlies op het middenveld. Het was om door de grond te zakken, zo'n begin." Nog voor rust zorgde Tom van der Linden voor de 1-3. Na rust scoorde Robert Kuipers vanaf de stip de 2-3. "DCV en wij kregen nog flink wat mogelijkheden om meer goals te maken", stelde De Raad vast. "Maar scoren is bij ons een probleem. We missen onze spits Guido Luijten. Hij is herstellende van een blessure, maar ik denk dat we pas na de winterstop weer echt een beroep op hem kunnen doen."


Drechtstreek lijdt verlies bij EBOH

dordrecht • Drechtstreek had zaterdagmiddag weinig te vertellen bij EBOH. De Papendrechters verloren met 3-0. "Daar was weinig op af te dingen", vond spits Mark Kunst. "EBOH was voetballend beter en attenter voor het doel. Onze tekortkoming was dat we deze tegenstander líeten voetballen. De echte scherpte ontbrak." Een spijtige constatering, juist omdat Drechtstreek de voorbije weken flink wat punten had gepakt en zelfvertrouwen had getankt. In Dordrecht was daar weinig van terug te zien. "Het is niet anders", stelde Kunst. "Komende zaterdag wacht VVGZ. Dan hopen we weer een goede prestatie neer te zetten. Zal wel moeten ook, want dat is een taaie tegenstander."


'Papa' Takac helpt matig Alblasserdam

groot-ammers • Ondanks de 2-3 thuisnederlaag tegen Alblasserdam overheerste de trots bij Groot-Ammers trainer Ferry van Dijk. "We hebben een prima wedstrijd neergezet tegen één van de topploegen van onze afdeling", vond hij. "Alblasserdam heeft meer voetballende kwaliteiten dan wij, maar mijn team stelde daar een geweldige inzet tegenover. Was genieten!" Voor rust viel er nog niet al teveel spectaculairs te beleven op sportpark Gelkenes, maar na de pauze veranderde het hoofdveld in een arena vol strijd en passie en kregen de toeschouwers volledig waar voor hun geld. Het was Alblasserdam dat door Umut Takac (die ochtend vader geworden van een derde dochter) op 0-1 kwam. Bob Oosterhout zorgde daarna namens Groot-Ammers voor de fraaie 1-1. Yannick de Bondt maakte de stemming er nog beter op door in de rebound van een strafschop de 2-1 binnen te werken. Daarna sloeg Takac voor de tweede keer toe. Kort voor tijd besliste Alblasserdam-aanvoerder Lerouy Naaktgebooren het duel met een mooi afstandsschot: 2-3. "We speelden geen beste wedstrijd", vond Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil, die dankzij de nipte overwinning zijn hoge positie in de derde klasse C zonder kleerscheuren wist vast te houden. "Groot-Ammers had een remise zeker verdiend. Ik vind ze uitstekend voetballen. Compliment aan die ploeg. Ze verdienden zonder meer punt. Dus ben ik extra blij dat wij er drie hebben!"