• Het team van Olympia.
• Het team van Olympia.

Internationaal succes voor gymnastes

papendrecht • De selectie van de Ritmische Gymnastiek van Olympia Papendrecht heeft zaterdag 23 november goed gepresteerd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen.

Dit keer reisden alle gymnastes, trainsers en ouders af naar Aalsmeer, waar voor de vijfde keer de Omnia Cup werd georganiseerd. Er deden meisjes mee uit Nederland, België, Duitsland en Zwitserland.

Bij de mini's (geboortejaar 2012) nam Noëlle Troost deel. Zij deed dit keer voor de allereerste keer mee aan een wedstrijd en kon tijdens de prijsuitreiking een gouden medaille in ontvangst nemen. Yuliya Boon liet een mooie en strakke oefening zien en behaalde een tweede plaats en mocht een zilveren beker mee naar huis nemen. Josje Deelen zat haar goed op de hielen en eindigde op een derde plaats en kreeg een bronzen beker mee naar huis.

Bij de categorie Pre-junioren C deden Mirjam Vroegindewei en Merel de Bruijn mee. Beide meiden lieten twee oefeningen zien. De spanning was te snijden en de dames waren beide zichtbaar zenuwachtig. Met twee mooie oefeningen eindigde Merel op een welverdiende tiendde plaats en werd Mirjam dertiende. Als laatste was het de beurt aan Alicia Lagewaard. Ze eindigde in een sterk deelneemstersveld, de meisjes zitten 3 jaar in deze categorie, op een vijftiende plaats.

Zaterdag 7 december is de eerste plaatsingswedstrijd voor Noëlle, Zoey, Yuliya, Mirthe, Josje, Julia, Merel, Mirjam en Alicia. Deze wedstrijd wordt gehouden in Leiden. Zondag 8 december nemen Iris, Merel, Yuliya, Josje en Alicia deel aan de de internationale wedstrijd Dreamcup in Hoofddorp.