woensdag 27 november

Pieter Derks in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Pieter Derks treedt op woensdag 27 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem met zijn show 'Voor wat het waard is'. Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt. Voor Wat Het Waard Is. Entree: €27,-/€25,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 28 november

Inloop met maaltijd
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 28 november van 13.30 tot 16.30 een inloop gehouden met iets creatiefs, een spelletje of praatje met koffie, thee (0,30 ct per drankje). Van 16.30 tot 19.00 uur gaat men lekker samen eten (koken) voor een maaltijd met drie gangen (deelnemen kan voor 4 euro). Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

Plien & Bianca met 'En Nu Dan?' in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem.Plien & Bianca, een genre op zich, zijn al jaren niet meer weg te denken aan de top van de Nederlandse komedie. Op donderdag 28 november vanaf 20.15 uur treden ze op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Met hun meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing kon een zevende theaterprogramma niet uitblijven. In En nu dan? wacht er een onvergetelijke stoet aan typeringen en nemen de dames je weer een avond mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerend hilariteit. Entree: €27,50/€26,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 29 november

Winterfair in Oud-Alblas
16:00, Oud-Alblas. In verenigingsgebouw Beréa houdt de rommelmarktcommissie tot 21.30 uur een Winterfair. Er zijn kramen met onder meer boeken, spelletjes, kleding en creatieve artikelen. Bakkerij Voordijk verkoopt oliebollen en bolussen. Van 17.00 tot 19.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur is er een workshop kerstkrans maken (kosten 17,50 euro). Voor de kinderen is er een kleurplaatwedstrijd. Op het terras zijn lekkernijen als appeltaart en broodjes saté en worst te koop.

Inloop schaken voor jong en oud
18:30, Alblasserdam, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Wilgenplein in Alblasserdam wordt op vrijdag 29 november van 18.30 tot 20.00 uur een inloop schaken gehouden voor jong en oud. De bijeenkomst is om te schaken, maar ook om tips en tricks te delen. Toegang is gratis.

Discozwemmen voor kinderen
19:00, Papendrecht, zwembad. Vrijdagavond 29 november van 19.00 tot 21.00 uur is er discozwemmen in het Doelgroepenbad in het zwembad aan de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. Deze disco is bedoeld voor de jeugd tot en met 12 jaar. Ook kinderen zonder zwemdiploma zijn welkom. Zij moeten begeleid worden door een betalende volwassene en ze moeten een drijfmiddel om hebben. De kosten zijn 4,80 euro per persoon, inclusief een bekertje limonade.

Top 2000 Live - Crazy
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De Top 2000 Live is op vrijdag 29 november vanaf 20.15 uur in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met Crazy. Twintig jaar na de eerste uitzending op Radio 2 zorgt de Top 2000 Live Band opnieuw voor een te gek muzikaal feest in het theater. Een nieuwe setlijst, die uit zijn voegen barst van herkenbare songs, laat je het ultieme Top 2000 gevoel live beleven. Kijk er niet raar van op als tijdens dit concert kippenvel wordt afgewisseld met spontaan meezingen én niet stil kunnen blijven zitten. Let's go CRAZY. De trouwe fans gaan verheugd zijn dat 'Mister Top 2000' William Kersten terug is van weggeweest en opnieuw de leadvocals voor zijn rekening neemt, samen met Tjindjara. Deze The voice of Holland finaliste was dé verrassing van het vorige seizoen. Zij worden o.a. vergezeld door zanger/gitarist Bas de Groot. Entree: €27,-/€25,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 30 november

Rundfunk met Todesangstschrei in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Rundfunk komt op zaterdag 30 november vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem met hun programma Todesangstschrei. Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde spelen hun nieuwe voorstelling Todesangstschrei over de nietsontziende ellende van de naderende dood. Het enige wat altijd zeker is, is dat de dood elke seconde dichterbij komt. En da's lachen. "We nemen het leven zelf misschien niet zo serieus, maar onze grappen wel", zeggen de heren van Rundfunk. Zelf omschrijven ze hun programma ook wel als 'tadaatssskhwaaaaahbambambambrrupkketjingeinde' oftewel snel en grappig. Hun samenwerking? "Een beetje lullen, een balletje trappen en dan de meest geinige scenes bedenken". Dat leverde in 2018 de Neerlands Hoop prijs op voor de meest veelbelovende theatermakers: "een verademing met cabaret dat de grenzen oprekt en er prettig ver overheen gaat." Entree: 21,50/€20,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 1 december

Samenkomst in de PUP-tent op het Marktplein
14:30, Papendrecht, PUP-tent. Zondagmiddag 1 december organiseren tien kerken een gezamenlijke samenkomst in de PUP tent op het Marktplein. Jong en oud is welkom in deze samenkomst. De hoofdingrediënten van 14.30 uur tot en met 15.30 uur zijn ontmoeten, samenzang en korte overdenkingen. Aansluitend is er koffie en thee.

Childhood treedt op bij Biggelmee
15:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. Biggelmee presenteert op zondagmiddag 1 december in Het Wapen van Alblasserdam een optreden van de band Childhood. Childhood speelt de gouden hits van toen. Jaren geleden speelden ze in Biggelmee en werden bejubeld. Op veler verzoek van Biggelaars komen ze weer optreden. Childhood is een band van oude schoolmaten. In de jaren 70 waren ze wereldberoemd in de regio. Een paar jaar geleden zijn ze heropgericht met het repertoire van toen en de skills en gear van nu. Het is (country-)rock in een stevig sausje, met nummers van Stones, Eagles, Steve Miller, Lovin Spoonfull , Redwing en meer. Zaal gaat open om 15:00 uur. Entree bedraagt 6 euro (3 euro op vertoon van lidmaatschapskaarten). Reserveren: https://biggelmee-vzt.nl/reserveren/.

dinsdag 3 december

Mantelzorgbijeenkomst
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 3 december van 10.00 tot 11.30 uur een mantelzorgbijeenkomst gehouden o.l.v. Suzanne Visser van Stichting MEE. De bijeenkomst staat in het teken van gezelligheid en creativiteit. Aanmelden voor 28 november via suzanne.visser@meeplus.nl.

Gezellige inloop
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 3 december van 10.00 tot 12.30 uur een gezellige inloop gehouden. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

Repair Café
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 3 december van 10.00 tot 13.00 uur Repair Café gehouden. Daarmee kan kapotte apparatuur en gebruiksartikelen een tweede leven gegund worden. Voor meer informatie: Kees Verbaan via 06-53335812.

woensdag 4 december

Voorleeshelden lezen sintboeken
14:30, Alblasserdam, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Wilgenplein in Alblasserdam wordt op woensdag 4 december van 14.30 tot 15.30 uur voorgelezen. De Voorleeshelden lezen sintboeken voor aan twee- tot achtjarigen. Er zijn kleurplaten en er is lekker voor wie zoet is. Toegang is gratis.

Peter Heerschop in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Peter Heerschop treedt op woensdag 4 december op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papenrecht met 'De Minister van Enthousiasme'. Opnieuw gaat Peter Heerschop als zelfbenoemd Minister van Enthousiasme het land in. Om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze twijfelen aan alles wat ze zeker weten. En ze te vertellen dat ze moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Omdat je dan het hardst om jezelf lacht. En daar leer je van. Want lol is een serieuze zaak. Meesterlijk cabaret. Regie: Raoul Heertje. Entree: €21,-/€19,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 5 december

Sintbingo
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 5 december van 13.30 tot 16.30 uur onder meer Sintbingo gehouden. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

vrijdag 6 december

Kerstfair en boekenmarkt
17:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Op het kerkplein van de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt op vrijdag 6 december van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 7 december van 09.00 tot 13.00 uur een Kerstmarkt gehouden met boekverkoop. Naast een kerstbomenverkoop zijn er kerstdecoraties, oliebollen, houtdecoratie, erwtensoep en broodjes rookworst. Er staan vuurkorven op het plein om de Kerstsfeer compleet te maken en bezoekers te verwarmen. Zaterdagochtend is er tijdens de boekenmarkt in de hal koffie, thee met wat lekkers erbij.

Sfeervol presentatieconcert door harpiste en Urker zangtalent
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. Een Urker zangtalent, begeleid door de romantische klanken van harp en strijkers. Zwanie Post en Maria Knops vonden elkaar en besloten een kerst-cd op te nemen. Op vrijdagavond 6 december presenteren de dames hun cd in de Havenkerk in Alblasserdam. Maria Knops, een bekende harpiste uit Papendrecht, maakte een plan om een kerstalbum op te nemen waar de harp een prominente rol kreeg, begeleid door een strijkerskwartet en orgel. Zij zocht hierin de samenwerking met Zwanie Post. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website www.gezinsenergieshop.nl/kerstconcerten. Een familiekaart kost 20 euro, een volwassene betaalt 10 euro en kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro entree. De concertavond in de Havenkerk in Alblasserdam begint om 19.30 uur. De deuren gaan om 19.00 uur open. De kerk is sfeervol verlicht. Adres: Ieplaan 9, 2951 CB Alblasserdam.