• Sander Bakker van Eneco en Willy Verbakel van Drechtse Energie ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.
• Sander Bakker van Eneco en Willy Verbakel van Drechtse Energie ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Foto: Drechtse Energie

Samenwerking voor duurzame energieprojecten

dordrecht/regio • Coöperatie Drechtse Energie en Eneco hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide partijen willen in de regio gezamenlijk duurzame energieprojecten opzetten op het gebied van zonne- en windenergie.

De Drechtsteden willen in 2050 energieneutraal zijn en hebben daarvoor het Energieakkoord Drechtsteden opgesteld. Daarin is vastgelegd dat het noodzakelijk is om grootschalige wind- en zonne-energie te realiseren. Uit een eerste inventarisatie van de Adviesraad Energiestrategie Drechtsteden blijkt dat circa 15 windturbines en 400 hectare zonneveld benodigd zijn om de doelstellingen te behalen. Coöperatie Drechtse Energie en Eneco willen hieraan een bijdrage leveren en werken daarbij samen als gelijkwaardige partners. Drechtse Energie is een initiatief om burgers direct te betrekken bij de ontwikkeling en exploitatie van hernieuwbare energie in de zes Drechtsteden gemeenten. Doordat burgers rendement kunnen krijgen op hun investeringen en mede-eigenaar worden van zonneparken en windmolens, blijft het geld in de regio en dat verhoogt het draagvlak.


Alzheimer Café over intimiteit

papendrecht • In de Waalburcht in Papendrecht wordt op donderdag 28 november vanaf 19.30 uur Alzheimer Café gehouden over het thema 'Dementie en intimiteit'. Gastspreker is sociaal psychiatrisch verpleegkundige Jan van Schijndel. De avond is interactief, er is veel ruimte voor het stellen van vragen aan de spreker en aan elkaar. Er is een gezellige afsluiting. Voor meer informatie sjarda.joemai@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.