SPORTBERICHTEN

PKC wint ook van tweede nieuwkomer

papendrecht • PKC heeft ook de tweede zaalkorfbalwedstrijd van het lopende seizoen gewonnen. opnieuw moest een promovendus eraan geloven. Zaterdag werd Groen Geel met 33-24 aan de kant geschoven. Vorige week werd al gewonnen van Tempo.
Groen Geel bood zaterdag meer weerstand dan Tempo, maar moest zich in de tweede helft gewonnen geven. Laurens Leeuwenhoek scoorde achtmaal.

Opnieuw verlies voor Smash '66

alblasserdam • De dames van volleybalvereniging Smash '66 hebben voor de tweede keer op rij een nederlaag geleden in de promotieklasse. In Nieuwendijk verloren de dames van Smash met 3-1 van Voltena.
De eerste set gingen de teams in de beginfase gelijk op, maar halverwege kon Smash meer servicedruk genereren en uitlopen. Met een 22-14 voorsprong dachten de dames van Smash de set al binnen te hebben, maar de laatste punten gingen moeizaam en zo kon Voltena nog aardig bijkomen. Smash won de set met 25-21. Voltena ging in de de tweede set beter volleybal spelen, met name door een aantal jeugdspeelsters dat in deze wedstrijd ingezet werd. Daardoor waren de volgende drie sets voor Voltena.

Hélène Borsje wint gouden medaille

papendrecht • Olympia-turnster Hélène Borsje (zie foto) wist zaterdag bij de eerste plaatsingswedstrijd voor de districtsfinale 4e divisie de eerste plaats te halen.

Zij turnde een prima wedstrijd bij de senioren D inclusief een mooie nieuwe vloeroefening. Voor Hélène is dit een mooi uitgangspunt voor de tweede plaatsingswedstrijd. Na twee wedstrijden wordt bepaald wie er doorstroomt naar de districtsfinale van Zuid-Holland. Naast Hélène wist ook Stevie IJzerman zich in de medailles te turnen in de categorie jeugd 2. In haar eerste wedstrijd bij de keuze-oefenstof in de 4e divisie mocht zij tot haar grote verrassing de bronzen medaille ophalen. Stevie turnde vooral heel goed op brug ongelijk en op vloer.

Handballers verliezen

papendrecht • De handballers van Drechtsteden, waarin DES'72 uit Papendrecht participeert, hebben zaterdagavond een kans laten liggen om op te schuiven naar de subtop van de hoofdklasse C. Wederom had de ploeg deze nederlaag aan zichzelf te wijten.
Coach André de Waal zei na afloop dat een gebrek aan concentratie, arbeid in de verdediging en reacties op scheidsrechterlijke beslissingen die de ploeg de das omdeden. En dit was niet de eerste keer dit seizoen. Mede door twee gemiste strafworpen verloor de ploeg onnodig met 29-27.