Licht

Neem vooral je zaklamp mee. Waar dit over gaat? Dat zal ik even uitleggen. Het gaat over de verlichting bij sporthal Molenzicht, of eigenlijk aan het ontbreken van de verlichting. Er staan prachtige lantaarnpalen, maar branden kunnen ze niet. Zodra je het park oprijdt, verdwijn je in de duisternis, een duisternis die we in Alblasserdam nergens anders tegenkomen. Het is echt een beetje bizar. Er lopen allemaal jonge kinderen en ook types zoals ik met grijs haar en en je ziet ze niet eens lopen zo donker is het daar. Dan zitten er ook nog trappen. Als je uit de sporthal komt, moet je eerst even stilstaan om er achter te komen of de trap al begint.
Wie dit op moet lossen weet ik niet, maar ik zou zeggen: los het wel op, want een sportterrein waar zoveel jeugd veilig naar toe moet kunnen, heeft op zijn minst een paar brandende lantaarnpalen nodig.

Bep van Veenendaal


Bas Verzee wint ballonvaart bij de bibliotheek

alblasserdam • Tijdens de Kinderboekenweek maakten alle jonge bezoekers van de bibliotheek in Alblasserdam kans op een ballonvaart voor vier personen. Iedereen van zes tot en met twaalf jaar die meedeed aan activiteiten kon zijn of haar e-mailadres achterlaten om kans te maken.

Inmiddels is de winnaar bekend. Bas Verzee nam vorige week samen met zijn broertje en moeder de prijs in ontvangst in bibliotheek Alblasserdam. Zij zweven binnenkort in een luchtballon over Nederland.

q www.debibliotheekaanzet.nl