Afbeelding
Foto:

Rechtstreeks van Lekkerland naar Dordrecht

regio • Vanaf zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van Qbuzz in. Opvallende verandering is de rechtstreekse busverbinding van het westen van Nieuw-Lekkerland naar Dordrecht.

Qbuzz laat het bestaande netwerk grotendeels in stand en past enkele routes en reistijden aan.

Het westen van Nieuw-Lekkerland krijgt op schooldagen een rechtstreekse busverbinding met Dor-drecht. StreekBuzz 93 rijdt vanaf Dor-drecht via Nieuw-Lekkerland naar Kinderdijk en rijdt via Alblasserdam en Papendrecht als snelBuzz 316 terug naar Dordrecht.

Door infrastructurele veranderingen verbetert Qbuzz de route van stadsBuzz 4 op drie plekken in Dordrecht. In Staart rijdt de bus in de wijk een aangepaste route, in Wielwijk wordt de route geoptimaliseerd, vooruitlopend op de woningbouwontwikkeling en recreatiegebied De Biesbosch krijgt vanaf april een nieuwe halte bij Sterrenwacht. Ook worden er betere overstapmogelijkheden gecreëerd op de treinen naar Rotterdam op diverse stadsBuzzlijnen.

Qbuzz realiseert een aantal nieuwe verbindingen in Zwijndrecht met stadsBuzz 2. Het ziekenhuis vanuit Nederhoven wordt rechtstreeks bereikbaar en er ontstaat een snellere reismogelijkheid op snelBuzz 392 naar Rotterdam Lombardijen en Zuidplein. De overstap op R-net 488 richting Kralingse Zoom wordt prettiger. Meer op: www.qbuzz.nl/dmg/nieuwedienstregeling.