donderdag 21 november

Gezellige middag
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 21 november van 13.30 tot 16.30 uur een gezellige middag gehouden met iets creatiefs, een spelletje of een praatje met koffie of thee (0,30 ct per drankje). Info: www.huisvandewaard.nl.

PCOB-middag over 'dakloos'
14:00, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op donderdag 21 november een PCOB-middag gehouden. De heer Griffioen uit Utrecht zal een lezing houden die als titel heeft Dakloos: keuze of noodlot. De heer griffioen werkt al meer dan 20 jaar als vrijwilliger met daklozen. Hij zorgt elke maand een gratis maaltijd. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Sfeervolle Winterfair
18:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland (en buiten) wordt op donderdag 21 november van 18.30 tot 21.00 uur een sfeervolle Winterfair gehouden. Er is veel gezelligheid, saamhorigheid, verkoop van o.a. (zelfgemaakte) spulletjes, men kan creatief aan de slag en er zijn diverse lekkernijen te koop. Ook de kringloop en lunchroom zijn open. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

De Leeuwerik houdt vogelshow
20:00, Nieuw-Lekkerland, De Bark. Vogelvereniging De Leeuwerik houdt op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november haar jaarlijkse vogelshow. De tentoonstelling wordt gehouden in Clubgebouw De Bark aan de Veerweg. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij verschillende kleurkanaries, een verscheidenheid aan tropische vogels en diverse grote en kleine parkieten. De inzenders strijden met hun vijf mooiste vogels om de SNS bokaal. Het belooft dan ook weer een mooie show te worden. Er wordt een speciale hoek ingericht met verschillende vogelsoorten, die door de leden te koop worden aangeboden. Tijdens de vogelshow zal het Rad van Avontuur regelmatig draaien en kunnen er mooie en doelmatige prijzen worden gewonnen. Op de zaterdag draait het rad in de middag speciaal voor de kinderen. Het prijzenpakket wordt hier uiteraard op aangepast. De vogelshow kan worden bezocht op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

vrijdag 22 november

De Leeuwerik houdt vogelshow
19:00, Nieuw-Lekkerland, De Bark. Vogelvereniging De Leeuwerik houdt op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november haar jaarlijkse vogelshow. Meer info staat bij de beschrijving onder donderdag 21 november.

Bingoavond in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, De Beemd. In Dorpshuis De Beemd wordt op vrijdag 22 november vanaf 20.00 uur weer een bingoavond gehouden. Er zijn mooie en praktische prijzen. De bingocommissie neemt tot 20:30 uur het eerste kopje koffie voor haar rekening. Voor de laatste ronde is een grotere waardevolle prijs beschikbaar. De toegang is gratis.

Pink Floyd Project: 40 Years... The Wall
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. The Pink Floyd Project treedt op vrijdag 22 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de van der Palmstraat te Papendrecht met '40 Years... The Wall'. Bijna veertig jaar na het uitkomen (30 november 1979) van The Wall wordt dit spektakelstuk van Pink Floyd integraal uitgevoerd in De Willem door een van Nederlands meest gewaardeerde tributebands, met medewerking van het Kidsright kinderkoor. In The Wall staan machtsmisbruik en isolement centraal. Gaandeweg wordt letterlijk een muur opgetrokken tussen de uitvoerenden en het publiek, met daarop projecties geïnspireerd op de albumteksten en verwijzingen naar de actualiteit, die ten slotte weer wordt geslecht. Na de val van De Muur was de Potzdamer Platz in Berlijn eenmalig het decor voor Roger Waters' magnum opus. De bassist/zanger toerde twintig jaar na de première drie jaar lang met The Wall de wereld rond. Entree: €35,-/€33,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 23 november

Modelspoordag
10:00, Dordrecht, Merwedestraat 275. Op zaterdag 23 november organiseert de Modelspoorgroep Drechtsteden een open dag waarbij diverse onderdelen van de hobby worden getoond. Een greep uit het programma: kinderbaan met Thomas locomotief, modulebaan naar Amerikaans voorbeeld, module van de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht en clubbanen (2-rail en 3-rail). Gratis toegang. De open dag wordt gehouden aan de Merwedestraat 275 in Dordrecht en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

De Leeuwerik houdt vogelshow
10:00, Nieuw-Lekkerland, De Bark. Vogelvereniging De Leeuwerik houdt op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november haar jaarlijkse vogelshow. Meer info staat bij de beschrijving onder donderdag 21 november.

Adventsconcert met barokensemble Con Piacere
16:00, Papendrecht, Morgensterkerk. In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in Papendrecht wordt op zaterdag 23 november om 16.00 uur een zaterdagmiddagconcert gegeven door barokensemble Con Piacere. Con Piacere verzorgt een concert met muziek voor Advent en Kerst. Vorig jaar vierde het ensemble, dat bestaat uit zangers en instrumentalisten, zijn 20-jarig bestaan met een jubileumconcert in dezelfde concertserie. In 1998 is Con Piacere opgericht door een aantal bevlogen zangers uit de regio Utrecht ter bevordering van het musiceren in klein ensembleverband. Het ensemble richt zich met name op muziek uit de Renaissance- en Barokperiode, in een solistische bezetting van vijf zangers en begeleid door een klavecinist, een theorbist en een cellist of viola da gambaspeler. Allen zijn vergevorderde amateurmusici. Zie voor meer informatie www.ensembleconpiacere.nl. Dit jaar biedt Con Piacere een zeer afwisselend programma van instrumentale en vocale muziek voor de advents- en kersttijd. Muziek in diverse bezettingen van bekende componisten als Telemann, Schütz, Pachelbel, maar ook minder bekende zoals Graziani en de Poolse componisten Bartlomiej Pekiel en Marcin Mielczewski. Van Alessandro Grandi wordt onder andere het 'Missus est Gabriel' uitgevoerd, een klein oratorium over de aankondiging aan Maria van Jezus' geboorte. De toegang is vrij , wel een collecte bij de uitgang. Zie ook: www.zmcpapendrecht.nl.

Ronald Snijders in De Willem met Groot Succes 2
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Ronald Snijders treedt op zaterdag 23 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De Theaterkrant oordeelde over zijn programma Groot Succes 2: "Grote Ronald is Briljant." "Het weggeven van enkele grapjes in een recensie maakt in het geval van Snijders niet veel uit, want in vrijwel elke zin die uit zijn mond komt zit er wel een." Groot Succes 2 is de opvolger van Groot Succes, welke show van Ronald Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest. Wederom een voorstelling vol onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. Entree: €19,50/€18,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 26 november

Gezellige ochtend en Repair Café
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 26 november van 10.00 tot tot 12.30 uur een gezellige inloop gehouden met iets creatiefs, spelletje of praatje met koffie, thee (0,30 ct per drankje). Ook is er van 10.00 tot 13.00 uur weer Repair Café, waarbij kapotte apparaten en spullen gerepareerd worden. Info bij Kees Verbaan via 06- 53335812.

woensdag 27 november

Handwerkcafé
09.30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 27 november van 09.30 tot 11.45 uur handwerkcafé gehouden. Op een ontspannen, creatieve manier werken bezoekers aan een meegebracht handwerk of ze kunnen iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. Woensdag 27 november is er opnieuw gelegenheid om samen te genieten van een maaltijd in 't Waellant aan de Ooievaar te Nieuw-Lekkerland. Deze Open Tafel wordt georganiseerd door de L. & N. Smit's Stichting voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 25 november 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur, telefonisch te bereiken op 0184-689360. Zie ook www.smitsstichting.nl.

Verkoping in Eben-Haëzerkerk
14:00, Alblasserdam, Eben-Haëzerkerk. Op woensdag 27 november is de jaarlijkse verkoping in de Eben-Haëzer kerk aan de Plantageweg 172 te Alblasserdam. De verkoping duurt van 14.00 uur tot m 19.00 uur. Er zijn kaarten, (tweedehands en nieuwe) boeken, cadeautjes, kaas, noten, boodschappen, kleding, bloemen, speelgoed, thee, huishoudelijke artikelen, groente, fruit, enzovoorts. Er is een koffiehoek met koffie, thee en allerlei soorten zelfgemaakt gebak en koek. Ook kan men een heerlijke warme maaltijd nuttigen: patat, snacks, hamburgers, nasi, saté, drie soorten zelfgemaakte soep, ijs, poffertjes. En er is een speciaal programma voor de kinderen: knutselen en een vertelling. Opbrengst is voor zending en evangelisatie.

Pieter Derks in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Pieter Derks treedt op woensdag 27 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem met zijn show 'Voor wat het waard is'. Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt. Voor Wat Het Waard Is. Entree: €27,-/€25,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 28 november

Inloop met maaltijd
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 28 november van 13.30 tot 16.30 een inloop gehouden met iets creatiefs, een spelletje of praatje met koffie, thee (0,30 ct per drankje). Van 16.30 tot 19.00 uur gaat men lekker samen eten (koken) voor een maaltijd met drie gangen (deelnemen kan voor 4 euro). Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

Plien & Bianca met 'En Nu Dan?' in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Plien & Bianca treden op donderdag 28 november vanaf 20.15 uur in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Voor info of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.