Afbeelding
Foto: Peter Stam

Eigenaar vermoedt brandstichting in zijn auto

alblasserdam • Een auto, die geparkeerd stond langs de Waalsingel, ter hoogte van het Scheldeplein in Alblasserdam, is in de nacht van zondag 17 op maandag 18 november volledig uitgebrand.

De eigenaar vermoedt brandstichting. Eerder brandden er ook al auto's van twee kennissen van de man in Alblasserdam af. De brand werd even na 03.30 ontdekt door een vrachtwagenchauffeur die spullen kwam lossen bij het Scheldeplein. De auto, met daarin visspullen ter waarde van een paar duizend euro, stond in lichterlaaie. De politie en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Rond 04.00 uur was de brand onder controle. Omdat de eigenaar van de auto niet wakker werd van het aanbellen, werden de ouders van de man gebeld. De ouders kregen hun zoon uiteindelijk wel wakker. De man zal aangifte doen van vermoedelijke brandstichting. Volgens de eigenaar en een kennis van hem is er sprake van brandstichting. De mannen denken dat de man die de auto in brand heeft gestoken, ook deze auto in de Abraham Kuyperstraat en deze auto in de Lingestraat in brand heeft gestoken. De politie is gestart met een onderzoek. Net als bij de vorige autobranden, zullen ook hier de sporen worden onderzocht.

Peter Stam


Inloophuis Dementie over vrijheidsbeperking

alblasserdam • In De Waard Inn aan de Alblashof 1b in Alblasserdam wordt op maandag 25 november Inloophuis Dementie gehouden. Antonet van Tilburg, verzorgende IG in een verpleeghuis, geeft vanaf 10.30 uur uitleg over zorg zónder vrijheidsbeperkende maatregelen voor ouderen met dementie. Mensen met dementie, naasten, vrijwilligers en medewerkers in de zorg zijn van harte welkom.

Antonet: 'Ik zorg met mijn hart voor dementerende ouderen en vindt positieve aandacht heel belangrijk.' Als verzorgende zet Antonet zich er (samen met haar collega's) voor in om de bewoners van verpleeghuis Overslydrecht in Sliedrecht zoveel mogelijk vrijheid te geven. Ze deelt graag haar verhalen en adviezen. Eerder deed ze dat al in haar boek 'Dementie is niet het einde' en deze keer geeft ze een presentatie in het Inloophuis Dementie. Na de presentatie is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de aanwezige zorgprofessionals om advies te vragen.


Criminelen dumpen scooter na plofkraak

nieuw-lekkerland • Criminelen hebben langs de Tiendweg in Nieuw-Lekkerland een motorscooter in een sloot gedumpt, na een mislukte plofkraak bij winkelcentrum Planetenplein in het Lekdorp. De scooter werd dinsdag 12 november gezien door een passante. De vrouw belde de meldkamer. Omdat niet duidelijk was of er nog een bestuurder in de sloot lag, werden de brandweerlieden van Nieuw-Lekkerland en de brandweerduikers opgeroepen om in het water te zoeken. Ook de politie en een ambulance kwamen ter plaatse. Na uitgebreid zoekwerk werd geconcludeerd dat er niemand in de het water lag. Met een touw werd de motorscooter op de kant getrokken. Toen bleek dat het slot en de kentekenplaat verwijderd waren en dat het voertuig al minstens een paar dagen in het water had gelegen.