Open huis bij Israëlconsulenten

alblasserdam • Bij Israëlconsulent Wim Fiole in Alblasserdam wordt op dinsdag 26 november van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur en op donderdag 28 november op dezelfde uren een open huis gehouden. Dit vindt plaats in 't Scheepke aan de Rijnstraat 434 in Alblasserdam.
Tijdens deze dagen kunnen bezoekers kennis maken met een heel groot assortiment producten die in Israël zijn geproduceerd. De presentatie van de nieuwe producten krijgen bijzondere aandacht. Ook kunnen bezoekers vrijblijvend producten keuren en testen. Met de aankoop van deze artikelen worden producenten uit Israël en Palestina gesteund.


VU-kookworkshop 'Feestelijk Vega'

papendrecht • Wie op zoek is naar verrassend vegetarische gerechten en recepten voor de feestdagen, kan op maandag 9 december naar de kookworkshop 'Feestelijk Vega' van de Volksuniversiteit (VU) Papendrecht komen.

Tijdens deze kookworkshop doet men nieuwe ideeën op en gaan deelnemers aan de slag met vleesvervangers. Heerlijke seizoensproducten worden bereid tot feestelijke en smaakvolle vegetarische hapjes en gerechten.
Vervolgens worden de gerechten tapasstijl opgegeten, zodat iedereen overal van kan proeven, onder het genot van een drankje. De workshop is van 18.30 uur tot 21.30 uur en de cursusprijs is 50 euro (inclusief 15 euro voor de ingrediënten). Voor meer informatie of aanmelding: info@vupapendrecht.nl of 078-6154764.


Collecte voor het Leger des Heils

papendrecht • Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 25 tot en met 30 november langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.
Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus.
Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald uit donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 25 tot en met 30 november. Giften zijn daarbij keihard nodig, want samenleven doe je niet alleen. Doneren kan ook online via www.legerdesheils.nl.


Baby Drive-In in bibliotheek

papendrecht • In de bibliotheek aan de Veerweg in Papendrecht wordt op vrijdag 29 november van 09.30 tot 10.15 uur een Baby Drive-In gehouden. Bij de Baby Drive-in zijn alle kinderen van 0 tot en met 2 jaar welkom met hun (groot)ouders én de kinderwagen. Ze ontdekken de leukste nieuwe boekjes en stimuleren taalontwikkeling door middel van spel, muziek en tijdens de dagelijkste dingen.
Draagdoek-consulente Kimberley van der Mei informeert bezoekers over de voordelen van het dragen van een kindje in een draagdoek. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl.