Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

PKC wint eerste thuiswedstrijd

papendrecht • PKC/SWKGroep heeft zaterdag de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen met 32-20 van gewonnen van debutant Tempo.

Een agressief PKC kwam goed uit de startblokken en sloeg in de eerste helft al het beslissende gat, dat later in de wedstrijd feilloos in stand gehouden werd.


Schakers Pascal winnen topper

papendrecht • Het eerste team van schaakvereniging Pascal uit Papendrecht speelde zijn derde wedstrijd in regionaal verband tegen Dordrecht 4. Beide team strijden mee in de top voor het kampioenschap in de 2e klasse. Pascal won met 5,5-2,5.

Pascal ging goed van start. Op het eerste bord speelde Meinte in een mooie koningsaanval de tegenstander naar een zeker mat en bracht de stand op 1-0. Bijna tegelijkertijd ging het echter op het derde bord mis. Kees van Meerkerk overkwam zo ongeveer het tegenovergestelde. Jo Pattinama speelde remise en Robin Bos (bord 8) en Kees Brinkman (bord 4) trokken de zaak in het voordeel van Pascal. Koert Timmermans verloor, terwijl Teus Dekker zich naar een overwinning vocht. Michael Bijkerk rondde in een tijdnoodfase heel mooi af en bepaalde de eindcijfers op 5,5-2,5 voor Pascal.


Wiekslag presteert uitstekend

alblasserdam • De zwemmers van Wiekslag uit Alblasserdam hebben in het afgelopen weekend goed gepresteerd tijdens de regiokampioenschappen.
De eerste regio kampioenschappen West vonden plaats in het Hofbad in Den Haag. De Regio West is één van de sterkste zwemregio's van het land. Je plaatsen voor dit kampioenschap is al heel bijzonder. Dit was 15 Wiekslag zwemmers gelukt. Bijna alle zwemmers wisten te pieken op dit kampioenschap en behaalden één of meerdere persoonlijke records. Namen en tijden staan op www.klaroen.nl onder het kopje sport.