Speeltuin zoekt vrijwilligers

nieuw-lekkerland • Speeltuinvereniging Middelweg is op zoek naar meer vrijwilligers. Om de vereniging bloeiend te houden zijn er onder meer toezichthouders nodig. Aanmelden voor een functie binnen het bestuur of om te helpen bij het onderhoud, de activiteiten of toezichthouder te worden kan via info@speeltuinmiddelweg.nl.


KDO dringend op zoek naar nieuw bestuur

alblasserdam • Gymnastiekvereniging KDO Alblasserdam is dringend op zoek naar een bijna volledig nieuw bestuur. Er zijn een nieuwe voorzitter, secretaris en penningmeester nodig en iemand voor de contributie-administratie

De noodoproep is volgens Nienke Veen van KDO nodig vanwege een samenloop van omstandigheden. "De voorzitter is al een half jaar weg, dit had hij al ruim van tevoren aangekondigd, maar er is nog niemand opgestaan om het over te nemen", legt Nienke uit. "De penningmeester en secretaris hebben het mede hierdoor, maar ook door privé omstandigheden, te druk en de emmer loopt dan uiteindelijk over."
Er is binnen KDO al herhaaldelijk een oproep gedaan voor hulp, maar hier wordt zeer weinig op gereageerd. Nu is er een acute situatie ontstaan, vandaar deze noodoproep. Het is volgens Nienke voor deze bestuurstaken niet nodig om zelf te kunnen turnen of om zelfs überhaupt iets af te weten van turnen. "Enige affiniteit met turnen is prettig, maar we zoeken vooral mensen die het belangrijk vinden dat KDO kan blijven voortbestaan en die bereid zijn om hun kennis en kunde hiervoor in te zetten."
Voor meer informatie of aanmelding kan een mailtje gestuurd worden naar kdo.gerda@gmail.com. Zie ook www.kdo-alblasserdam.nl.


SWA: nieuwe groep Wereldmeiden

alblasserdam • Bij voldoende deelnemers start Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een nieuwe groep Wereldmeiden. Vrouwen uit alle delen van de wereld gaan samen op zoek gaan naar hun plekje in de Alblasserdamse samenleving.

Met de Wereldmeiden biedt de SWA vrouwen vanaf 18 jaar een veilige omgeving waarin zij zich kunnen ontplooien tot actieve Alblasserdammers. Eens in de twee weken, op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, komen de Wereldmeiden samen om hun dromen, talenten en mogelijkheden te onderzoeken.
De Wereldmeiden volgen een programma van ongeveer anderhalf jaar waarbij sociale netwerkversterking en vrijwilligerswerk de belangrijke onderdelen zijn. Educatieve en creatieve bijeenkomsten wisselen elkaar daarbij af. Denk bijvoorbeeld aan: een rondleiding door Alblasserdam, oefeningen uit de training sociale netwerkversterking, het invullen van een talentenscan of het maken van een 'mood board'. Daarnaast worden diverse vrijwilligersorganisaties bezocht om ervaring als vrijwilliger op te doen.

De groep zal starten zodra er zes deelnemers zijn. Vrouwen die in Alblasserdam wonen en gemotiveerd zijn om samen aan de slag te gaan kunnen zich opgeven of meer informatie krijgen bij Mattanja Kroon van de SWA. Zij is bereikbaar via 078-2021223 of m.kroon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Voor meer informatie: www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.