donderdag 14 november

Inloop met maaltijd
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 14 november van 13.30 tot 16.30 een inloop gehouden met onder andere 'gezellig winters creatief aan de slag'. Van 16.30 tot 19.00 uur gaat men lekker samen eten (koken) voor een maaltijd met twee gangen (deelnemen kan voor 3 euro). Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

Zangavond met Glorieklokken en Johannes de Heer
19:30, Papendrecht, De Schuilplaats. Evangelische gemeente De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50 in Papendrecht houdt op donderdag 14 november een zangavond. Er worden tot 20.30 uur liederen gezongen uit de gecombineerde zangbundel Glorieklokken / Johannes de Heer.

Another Kind Of Blue in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Another Kind Of Blue verzorgt op donderdag 14 november vanaf 20.15 uur 'Flirt With Reality' in Theater De Willem aan de van der Palmstraat te Papendrecht. Dansers en drones in deze Flirt With Reality van het dansgezelschap Another Kind of Blue. Entree: €23,-/€21,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 15 november

Kleurrijk jubileumconcert Les Chantres
19:30, Papendrecht, Bethlehemkerk. Interkerkelijk koor Les Chantres uit Papendrecht bestaat dit jaar 30 jaar en geeft om dit te vieren vrijdag 15 november een jubileumconcert in de Bethlehemkerk in Papendrecht. Met de titel True Colors belooft het een kleurrijke avond te worden vol prachtige muziek. Ditmaal wordt het koor, dat onder leiding staat van dirigent Hans van Blijderveen, versterkt door een speciaal voor het concert samengesteld kinderkoor, worden de solo's gezongen door eigen solisten en is de muzikale begeleiding door het eigen professionele muzikale combo. Kaarten kosten 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en 7,50 euro voor oudere kinderen en volwassenen. Ze zijn te bestellen bij de koorleden of via www.leschantres.com.

Kindervoorstelling Rupsje Nooitgenoeg is jarig
13:30, Papendrecht, bibliotheek. In de bibliotheek aan de Veerweg in Papendrecht wordt op vrijdag 15 november van 13.30 tot 14.15 uur de verjaardag gevierd van Rupsje Nooitgenoeg. Kinderen van drie tot zes jaar zijn samen met hun ouders of verzorgers welkom om dit vrolijke feest mee te vieren. Kinderen kunnen lekker meezingen of dansen met de voorstelling van Zingen&Zo. Aanmelden kan bij de bibliotheek. Toegang is gratis.

Een kijkje in de mooie Alblasserwaard
15:00, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. De L. & N. Smit's Stichting organiseert op vrijdag 15 november een natuurpresentatie voor de senioren. Te gast is Klaas Verbaan uit Noordeloos die met behulp van 3D brillen de bezoekers het een en ander zal laten zien van de mooie Alblasserwaard. De bijeenkomst wordt gehouden in het Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal is open om 14.30 uur. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om met elkaar erwtensoep te eten. De kosten van de natuurpresentatie bedragen 2 euro, inclusief koffie en thee. De kosten van de erwtensoepmaaltijd inclusief drankje en toetje bedragen 5 euro. Aanmelden (ook voor vervoer) kan tot vrijdag 15 november 12.00 uur via 0184-689360.

Lego Minecraft in Bieblab
15:30, Alblasserdam, bibliotheek. Kinderen van negen tot en met dertien jaar kunnen op vrijdag 15 november van 15.30 tot 17.00 uur Lego Minecraft spelen in de bibliotheek aan het Wilgenplein in Alblasserdam. Deze middag wordt er gespeeld in tweetallen. Ervaring met Minecraft is wel essentieel. Aanmelden kan via de website www.debibliotheekaanzet.nl. Toegang: gratis.

Bingoavond
20:00, Papendrecht, Zonnebloem. Vrijdagavond 15 november is er een weer een bingoavond bij speeltuinvereniging De Zonnebloem aan de Lisbloemstraat in Papendrecht. Ook deze avond maakt men weer kans op vele mooie prijzen tijdens een gezellige avond. Er worden 15 bingo-rondes gespeeld en aansluitend is er nog een superronde met extra grote prijzen. De zaal gaat open om 19.30 uur en omstreeks 20.00 uur zal gestart worden met de eerste bingo-ronde.

Cloudbusting vertolkt Kate Bush in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Cloudbusting treedt op vrijdag 15 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de van der Palmstraat te Papendrecht met '40 Years Of Kate Bush'. Mandy Watson lijkt niet alleen sprekend op haar idool Kate Bush, maar zingt ook met dezelfde sound en emotie van de diva. Entree: €24,50/€23,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 16 november

Verkoping voor De Schutse
09:30, Alblasserdam, Beukelmanschool. Op zaterdag 16 november zal er weer een gezellige najaarsverkoping gehouden worden ten behoeve van De Schutse gehandicaptenzorg. Deze verkoping wordt gehouden in de Beukelmanschool aan de Weverstraat te Alblasserdam en duurt van 09.30 uur tot 13.00 uur. Naast een ruim aanbod van (kerst)kaarten, (nieuwe) boeken kan men er terecht voor dames- en kinderkleding, lingerie, speelgoed, cadeau en sfeerartikelen, Aloë Vera, koek en banket, groenten en fruit, snoep, gezelligheid en een lekkere oliebol of broodje hamburger.

Taxateur Arie Molendijk komt naar Papendrecht
10:00, Papendrecht, bibliotheek. Arie Molendijk uit Rotterdam verzorgt op zaterdag 16 november van 10.00 tot 13.00 uur een taxatiedag van oude boeken, brieven, foto's, ansichtkaarten en prenten. Voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl.

Mad Science in bibliotheek
10:30, Alblasserdam, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Wilgenplein in Alblasserdam wordt op zaterdag 16 november van 10.30 tot 12.00 uur Mad Science gehouden. Dat is een zinderende show voor jong en oud over energie. Bezoekers ontdekken de krachten van statische elektriciteit, waarbij soms de haren overeind kunnen gaan staan. Aanmelden kan via de website www.debibliotheekaanzet.nl. Toegang is gratis.

Optreden shantykoren
12:30, Dordrecht, Spirea 7, Benevia Muziekcentrum. Vier regionale shantykoren houden een Drechtstedenfestival. Dit is een meezingmiddag voor liefhebbers van zeemansliederen. Deelnemende koren zijn: De Admiraliteit, De Brulboei, Buitengaats en De Pontonniers. De entree is 5 euro. De middag duurt tot 17.30 uur. Voor aanvang of na afloop is er eten van de barbecue. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Ton van Veenhuyzen (06-16151575) of Dirk Ponte (06-37290435).

Theater@Landvast Dinerconcert met Cor Bakker en Gerard Alderliefste
18:30, Alblasserdam, Landvast. Op zaterdag 16 november vindt het jaarlijkse Theater@Landvast Dinerconcert plaats. Ook dit jaar mogen bezoekers weer genieten van een driegangendiner, verzorgd door de Landvast keukenbrigade aan mooi opgedekte, ronde tafels. Tussen de gangen door wordt er een muzikaal spektakel verzorgd door Cor Bakker en Gerard Alderliefste met hun programma En Route. En Route is een avond met liedjes uit ons collectieve geheugen door deze twee gepassioneerde muzikanten en bewogen vertellers.De ontvangst met een welkomstdrankje is vanaf 18:30 uur. De laatste kaarten zijn nu in de verkoop voor 50 euro (exclusief overige drankjes) en zijn verkrijgbaar via www.landvast.nl, telefonisch via 078-6912923 of aan de receptie van Landvast.

Vollebak Live on Stage
21:30, Kinderdijk, De Klok. In partycentrum De Klok aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk treedt op zaterdag 16 november Vollebak op. Vollebak is een stevige blues-/rock- band met leden uit Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam en Dordrecht. Het repertoire dat zij spelen gaat van de blues tot rock Ze staan garant voor een avondje stevig Bluesrocken.

zondag 17 november

Eén voor één dienst
12:59, Papendrecht, Elimkerk. Zanggroep Luister zal medewerking verlenen in de één voor één dienst in de Elimkerk op zondag 17 november. Ds. Stoffer Otten zal spreken over het thema 'Een nieuw begin'. Aanvang is om 12.59 uur.

Benefietconcert voor SamenLoop voor Hoop in Papendrecht
14:30, Papendrecht, De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op zondag 17 november een benefietconcert gehouden voor Samenloop voor Hoop in Papendrecht. Meer info elders op deze pagina.

The Fureys komen weer naar Landvast
15:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan de Haven in Alblasserdam treden op zondag 17 november vanaf 15.00 uur folkgroep The Fureys op. Meer informatie: www.thefureys.com.

Themadienst 'Gisteren was ik jong'
17:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt op zondag 17 november vanaf 17.00 uur een themadienst gehouden over 'Gisteren was ik jong' Dominee Panc Vermaat zal voorgaan in deze dienst die met name op de wat ouderen onder ons is ingericht. Er zal door het Zwijndrechts mannenkoor Excelsior mooie, veelal bekende liederen gezongen worden en ook ondersteunen ze de gemeente in de samenzang. Natuurlijk zijn ook alle oudere jongeren en jonge ouderen hartelijk welkom. Speciaal voor de ouderen is er voorafgaand aan de dienst vanaf half vier koffie of thee met wat lekkers. Er is oppas aanwezig.

dinsdag 19 november

Inloop Huis van de Waard
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 19 november van 10.00 tot tot 12.30 uur een gezellige inloop gehouden o.a. met een winters creatieve uitdaging o.l.v. Rosinde. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

LexLab: workshop zonne-energie
15:30, Alblasserdam, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Wilgenplein in Alblasserdam wordt op dinsdag 19 november van 15.30 tot 17.00 uur een LexLab: workshop zonne-energie gegeven. Met zonnepanelen kan energie makkelijk worden opgewekt. Kinderen van zeven tot en met tien jaar kunnen hun eigen zonneboot of -auto en experimenteren met de stand van de zon, de plek van het paneel en de constructie van de boot of auto. Deelname is gratis.

woensdag 20 november

Verkoop in 't Waellant
10:00, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 20 november vanaf 10.00 uur een verkoping gehouden van breiwerk, baby en kindertruitjes en gebreide sokken. Daarnaast worden er bloemstukjes verkocht, draait het Rad van Avontuur en is er een lunch met erwtensoep en belegde broodjes. Bingo om 14.00 uur.