Workshop adventsbloemstuk

kinderdijk • In het Elzenhonk, de benedenzaal van de dorpskerk in Kinderdijk, wordt op woensdag 27 november een worshop gegeven voor het maken van een adventsbloemstuk met vier kaarsen.

Alle benodigdheden zijn aanwezig. Er is een voorbeeld beschikbaar, maar natuurlijk is er volop ruimte voor eigen creativiteit. Kosten bedragen 25 euro per persoon. De workshop duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 24 november via zondagsschooljosafath@gmail.com of een via app-je naar 06-23484667. Een deel van opbrengst van de workshop zal besteed worden aan het 150-jarig jubileumfeest van zondagsschool Josafath.


Cursussen bij de VU

papendrecht • De komende weken starten er weer enkele cursussen bij de Volksuniversiteit (VU) Papendrecht.

Woensdagavond 20 november (18.30 uur) start de kookcursus De Wereldkeuken. Deze kookcursus gebruikt recepten uit de Oosterse/Aziatische keuken, de Indiase en de Spaanse keuken, maar combineert ook de ingrediënten en smaken van diverse andere landen met elkaar tot nieuwe smakelijke gerechten. Zondagmiddag 17 november en zondag 1 december geeft Martine van Studio Suikerzoet daarnaast workshops letteren met brushpennen en ecoline. De cursussen worden gegeven in het gebouw van de VU aan de Vondellaan 158 in Papendrecht. Voor meer informatie of aanmelding: info@vupapendrecht.nl of 078-6154764.


Werkcafé in de bibliotheek

papendrecht • In de bibliotheek aan de Veerdam 135 in Papendrecht wordt op donderdag 14 november weer een Werkcafé gehouden. Dit wordt georganiseerd door de Werkbank, die zich inzet voor iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken richting werk.
Tijdens het Werkcafé kan iedereen binnenlopen voor bijvoorbeeld een CV-update, hulp bij een sollicitatiebrief of zoeken naar de vacature die past. Maar voor alle andere werkgerelateerde vragen zitten zij deze middag ook voor iedereen klaar. Het Werkcafé is er van 13.00 tot 16.00 uur.


Avond GGZ over verslaving in de kerk

alblasserdam • Op woensdag 13 november organiseert De Hoop ggz in Alblasserdam een thema-avond over verslaving in de kerk. De bijeenkomst vindt plaats in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 2 in Alblasserdam.

Steeds meer mensen ervaren psychische klachten of worstelen met een verslaving. Ook binnen kerken neemt dit aantal toe. Het is een uitdaging in het pastoraat om hier goed mee om te gaan. Er kunnen vragen ontstaan, zoals: hoe staan we tegenover mensen met psychische klachten of een verslaving? Hoe kunnen we hen helpen, zonder dat we zelf een professional zijn? De sprekers van De Hoop gaan op een interactieve manier het gesprek aan over dit thema. Daarbij is alle ruimte voor vragen.
De inloop is om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. De avond is bedoeld voor betrokkenen bij het verlenen van pastorale zorg in de kerkelijke gemeente. De avond is kosteloos bij te wonen. Aanmelden kan via www.vriendenvandehoop.nl/agenda/thema-verslaving.