woensdag 6 november

Esther Groenenberg - Back To The Garden
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Esther Groenenberg komt op woensdag 6 november om 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met haar programma Back to the Garden. Een ode aan de vrouwelijke singer songwriters uit de seventies. Entree: €20,-/€18,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 7 november

Creatieve middag
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 7 november van 13.30 tot 16.30 uur een middag gehouden waarop men onder andere gezellig winters creatief met elkaar aan de slag gaat. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

Ruben Hein - Boventoon
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Zanger en pianist Ruben Hein verzorgt op donderdag 7 november vanaf 20.15 uur 'Boventoon' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Entree: €21,50/€20,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 8 november

Kinderdisco bij Suppord
19:00, Papendrecht, Suppord. Bij Suppord aan de Boeieraak 1 in Papendrecht wordt op vrijdag 8 november van 19.00 tot 21.00 uur weer een kinderdisco gehouden. Kinderen van zes tot twaalf jaar zijn welkom om los te gaan op de muziek gedraaid door de vaste dj's Kristian en Yaro. De entree bedraagt 2 euro per kind. Het is de bedoeling dat ouders/verzorgers kun kinderen binnen brengen en ophalen. De kinderdisco is de komende maanden bij Suppord aan de Boeieraak. Volgend jaar vanaf het voorjaar gaat de disco weer on tour naar verschillende andere locaties in Papendrecht. Voor meer informatie: www.suppord.nl.

Clubshow van konijnen- en pluimveefokkersvereniging
15:00, Nieuw-Lekkerland, De Klipper. De Nieuw-Lekkerlandse Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging NKPV verzorgt op vrijdag 8 en zaterdag 9 november haar 55e clubshow in sporthal De Klipper in Nieuw-Lekkerland. Meer info elders op deze pagina.

zaterdag 9 november

Open huis aquariumvereniging De Paradijsvis
10:00, Alblasserdam, clubgebouw Paradijsvis. Op zaterdag 9 november houdt aquariumvereniging open huis in clubgebouw het Schuimnest aan de Klaproosstraat 26 te Alblasserdam. Daar is het publiek vanaf 10.00 uur welkom om kennis te maken met de Paradijsvis en met de aquarium - en terrariumliefhebberij. Er is, behalve heel veel aquaria in de verkoopruimte, een mooie show-bak te bewonderen en zal er een fotopresentatie zijn. Verder worden er salamanders (Axoloth) tentoongesteld. Tegen het einde van de dag, om 16.00 uur, wordt er een compleet ingericht aquarium verloot.

Beurs voor verzamelaars
12:00, Alblasserdam, Landvast. De maandelijkse verzamelaarsbijeenkomst zal op zaterdag 9 november gehouden worden in sociaal cultureel centrum Landvast aan de Haven 4 te Alblasserdam. Zoals gebruikelijk ontmoeten verzamelaars van postzegels, munten, ansichtkaarten, sigarenbandjes en dergelijke elkaar. Ook is er de mogelijkheid om een verzameling te verzilveren. De beurs is geopend van 12.00 tot 15.00 uur. Voor inlichtingen en reserveringen: 078-6156814.

Improvisatieconcert in Julianakerk
15:30, Dordrecht. Organisten Johan den Hoedt, Chiel Jan van Hofwegen en Arjan Versluis geven een concert in de Julianakerk te Dordrecht. Er wordt uitsluitend geïmproviseerd op het Edskes-orgel. De entree is gratis, wel wordt er een collecte gehouden.

Gezellig gitaarconcert in Het Carillon
19:00, Nieuw-Lekkerland, Carillon. De leerling-gitaristen van muziekdocent Hans van der Ent verzorgen op zaterdagavond 9 november vanaf 19.00 uur een gevarieerde voorspeelavond in Het Carillon aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland. Dit keer is het de beurt aan de kinderen om een keur aan liedjes brengen. De cursisten spelen binnen hun kunnen. Sommigen van hen zijn nog maar een paar maanden bezig. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de gevorderden die de wat lastigere songs voor hun rekening nemen. Het optreden is bedoeld om de cursisten podiumervaring te geven. Zaal open vanaf 18.45 uur. Entree is gratis.

Kees de Keijzer: 'Bijzondere concertavond voor een toegankelijke prijs'
20:00, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk. Organist De Keijzer organiseert op zaterdag 9 november een concert in Nieuw-Lekkerland waarvan de opbrengst bestemd is voor Stichting Ontmoeting. Befaamde musici werken mee aan deze avond met muziekstukken uit allerlei stijlen. Tevens zal er samenzang zijn en twee infomomenten over Stichting OntmoetingHet concert wordt gegeven in de Maranathakerk aan de Mattenbies 1. De aanvang van het concert is om 20.00 uur. Entree bedraagt 10 euro (kinderen voor 2,50 euro).

Krimpens Mannenkoor treedt op in Papendrecht
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. In de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat 1 in Papendrecht verzorgt op zaterdag 9 november het christelijk Krimpens Mannenkoor het themaconcert 'Onze Vader'. Verdere medewerking verlenen Hans van Blijderveen (dirigent), Arie van der Vlist (orgel), Jolanda den Houter (hobo), Kees de Bruin (vleugel), Severin van Dijk (dwarsfluit), Pier de Jong (hoorn) en Marjo van Someren (sopraan). Toegang bedraagt 10 euro. Kinderen tot 13 jaar mogen gratis naar binnen en jongeren van 13 tot 17 jaar betalen 5 euro entree. Kerk gaat open om 19.30 uur, concert begint om 20.00 uur.

Gerard Cox in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Gerard Cox treedt op zaterdag 9 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met zijn programma COX. Als De Grote Grijze Belofte staat Gerard Cox dit keer bijna solo op het podium. Entree: €26,50/€25,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

De Ruigenhil en No Sign of Harry Peat in Biggelmee
21:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. Biggelmee presenteert op zaterdagavond 9 november in Het Wapen van Alblasserdam aan de Dam in Alblasserdam de band De Ruigenhil en No Sign of Harry Peat. De Ruijgenhil is een Alblasserdamse band met folk invloeden, een beetje zoals Rowwen Hèze, alleen dan met een Alblasserwaardse draai. Met accordeon en geweldige teksten in 'ons' eigen dialect. No Sign of Harry Peat is alles wat je wilt horen van een rauw bluesy rocktrio: krachtig als Triggerfinger, introvert intens als Kings of Leon met een rammelige eenvoud als The Velvet Underground. Ook wordt vaak een link gelegd met Claw Boys Claw en Grand Funk Railroad. Biggelmee staat hiermee in het teken van 'onvervalste eigen muzikale creativiteit'. Aanvang is om 21.00 uur. Entree bedraagt 8 euro (4 euro voor leden). Voor meer informatie: www.facebook.com/biggelmeevzt.

zondag 10 november

Ila van der Pouw - Tarzan
14.30, Papendrecht, Theater De Willem. Meester-poppenspeelster Ila van der Pouw komt na het succes van de GVR opnieuw met een imponerende, tijdloze klassieker: Tarzan. De voorstelling is op zondag 10 november vanaf 14.30 uur in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Entree: €12,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Live Music Café start winterseizoen in Landvast
15:00, Alblasserdam, Landvast. Alweer voor het 21e jaar start zondag 10 november Multi-Music het Live Music Café van dit winterseizoen in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Meer info elders op deze pagina. De toegang is altijd gratis.

Coen Nuijten spreekt in jeugddienst Elimkerk Papendrecht
17:00, Papendrecht, Elimkerk. Net als vorig jaar komt Coen Nuijten weer in de jeugddienst in de Elimkerk en wel op zondag 10 november. Hij zal het ditmaal hebben over Actie-Reactie. De muziek zal verzorgd worden door de band Creative, ook bij veel jongeren in Papendrecht bekend. De aanvang van de jeugddienst is om 17.00 uur en de Elimkerk is te vinden aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht.

Bemoedigingsdienst VBG Papendrecht
19:00, Papendrecht, VBG. Zondagavond 10 november is er weer een bemoedigingsdienst bij de Vrije Baptisten Gemeente aan de Poldermolen 7 in Papendrecht. Het is een dienst van een uur met veel muziek, zang en een korte overdenking. Het thema is 'De beloften van God'. De zaal is open om 18:45 uur. Aanvang dienst: 19:00 uur. Er is geen kinderoppas.