Afbeelding
Foto: SDG Alblasserdam

Maestro's werken toe naar concert

alblasserdam • Bij muziekvereniging Soli Deo Gloria wordt hard gewerkt aan het Maestroconcert wat gehouden wordt op 9 november in Landvast.

Vier bekende Alblasserdammers bereiden zich voor op een bijzonder concert.

Vier Meastro's

Burgemeester Jaap Paans, wethouder Dorien Zandvliet, Landvast-directeur Hans Laheij en schooldirecteur Martijn Beekhof (IKC de Twijn) hebben inmiddels allemaal hun repetitiemomenten met het orkest achter de rug.

Voor zowel het orkest als voor de maestro's zijn het spannende tijden. Er is een belangrijke wisselwerking tussen orkest en dirigent. Net als bij de gelijknamige tv-serie gaat dat vaak heel goed maar er zijn ook zeker hachelijke momenten!

Twee muziekstukken

Alle Maestro's hebben tijdens het concert de leiding over twee muziekstukken. Een modern werk en een klassieke ouverture. Na elk optreden zal de jury, bestaande uit twee bekende Alblasserdammers en de vaste dirigent van het orkest punten toekennen voor het optreden van de maestro. Ook voor het publiek is een belangrijke rol weggelegd. Het volume van het applaus wordt ook omgezet in punten voor de maestro.

De verrichtingen van de maestro's zullen in de zaal uitstekend te zien zijn door gebruik van professionele cameratechniek en projectie op het grote scherm.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit concert, deze zijn verkrijgbaar via de kassa en website van Landvast: www.landvast.nl. Kaarten kosten 15 euro per persoon. Het concert begint om 19.30 uur.