• Een shot uit de film van Marc Verburg.
• Een shot uit de film van Marc Verburg. Foto: Marc Verburg

Marc Verburg maakt video van verlaten Nedstaalfabriek

alblasserdam • Nieuw-Lekkerlander Marc Verburg heeft deze week een video op Youtube geplaatst waarin hij samen met een vriend de verlaten staalfabriek van Nedstaal in Alblasserdam bezoekt.

"Dit is één van de locaties waar ik al bijna zes jaar naar uitkijk", laat Marc weten. "Het is een locatie bij me in de buurt en rij er al zoveel jaren langs en om het nu van binnen te zien is wel echt heel speciaal."

Marc heeft als hobby het bezoeken van verlaten locaties. In de regio heeft hij ook al eens een bezoek gebracht aan het verlaten Refaja ziekenhuis in Dordrecht en daar een video over gemaakt.

De hobby van Marc Verburg heet Urbex. Het bezoeken en filmen van verlaten gebouwen kunnen fabrieken zijn, intacte villa's, hotels.

Marc: "Het enige probleem van de hobby die ik heb, is dat het niet legaal is. Je komt op plekken waar je eigenlijk niet mag komen maar toch alles wil vastleggen voor m'n kijkers. Het is vooral leuk dat er nog beeldmateriaal is van hoe het er nu uit ziet tijdens de sloop en voor de sloop, zoals bij Nedstaal.

De video van Marc Verburg duurt 14 minuten en is te zien op https://youtu.be/K7NveT4L6ZQ.


Benefietconcert voor SamenLoop voor Hoop

papendrecht • In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op zondag 17 november een benefietconcert gehouden voor Samenloop voor Hoop in Papendrecht. Er zijn optredens van Popkoor Prestige, United by Music en De Smarties. Ook Gaby Barneveld en Hans Ardon treden op.

De zaal gaat open om 14.00 uur en het concert duurt van 14.30 tot 17.00 uur. De presentatie is in handen van Robert Snel. Kaarten kosten 12,50 euro per persoon en kunnen besteld worden voor www.theaterdewillem.nl. Voor meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/papendrecht. De gehele opbrengst van de middag is voor Samenloop voor Hoop. Theater de Willem sponsort dit concert waar aan iedereen geheel belangeloos zijn of haar medewerking verleent.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen en wordt voor de derde keer in Papendrecht georganiseerd op 15 en 16 mei 2020 op de Markt.

Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan deelnemers en toeschouwers samen met lotgenoten stil bij kanker en wordt het leven gevierd. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is.


Zonnebloem zoekt vrijwilligers

alblasserdam • Zonnebloem Alblasserdam vraagt vrijwilligers . Het is bezoekwerk bij gasten en begeleiding bij de uitjes die de afdeling organiseert. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Anja Rietveld, voorzitter Zonnebloem Alblasserdam via 078-6454508.