Aandacht voor ouders

alblasserdam • Op dinsdag 12 november organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) in het kader van de Maand van de Mantelzorg een speciale ontmoetings- en gespreksavond waarin aandacht voor ouders van een kind met intensieve zorg centraal staat. Het kan lastig zijn om alle ballen rondom het gezin in de lucht te houden. Helaas is er vaak weinig ruimte om ouders in eenzelfde situatie te ontmoeten. Tijdens deze avond is er ruimte voor ontmoeting, (h)erkenning en het uitwisselen van ervaringen. Alja van Maanen is moeder van een zorgintensief kind en zal vertellen over de impact die dat heeft op het hele gezin en over de ouderschapstheorie. Aanvang van deze informele bijeenkomst is om 19:30 uur en de locatie is Cortgene 20. Opgeven voor deze avond is wel gewenst en kan via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.


Computerspreek-uur in 't Waellant

nieuw-lekkerland • Op donderdagmorgen 14 november wordt een inloop computerspreekuur georganiseerd. De L. & N. Smit's Stichting wil 55-plussers in de gelegenheid stellen om met hun problemen of vragen over het gebruik van I-pad, Smartphone of Laptop naar 't Waellant te komen. Men kan vrijblijvend inlopen van 10.00 tot 12.00 uur. Er zijn ervaren docenten/vrijwilligers van het Seniorweb aanwezig om vragen te beantwoorden en de problemen op te lossen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. De locatie is de Kleine Wael aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland. Voor meer informatie of vragen: de L. & N. Smit's Stichting op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur via 0184-689360.


Handwerkcafé

nieuw-lekkerland • In de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 13 november van 09.30 tot 11.45 uur handwerkcafé gehouden. Op een ontspannen, creatieve manier werken bezoekers aan een meegebracht handwerk of ze kunnen iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.


Open Tafel

nieuw-lekkerland • In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 13 november vanaf 12.30 uur weer een Open Tafel gehouden, dat is een maaltijd voor iedereen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Organisatie is in handen van de L. & N. Smit's Stichting. Aanmelden kan tot maandag 11 november 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of informatie: 0184-689360. Zie ook: www.smitsstichting.nl.