Voetscandagen bij Vreeken

alblasserdam • Op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november zijn het voetscandagen bij Vreeken Voetzorg & Schoenmode. Op deze dagen kan men zonder afspraak binnenlopen in het gebouw aan de Plantageweg 45 in Alblasserdam voor gratis en vrijblijvend advies met betrekking tot voetklachten of voetgerelateerde klachten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld knie- of heup- of rugklachten.
Als register podoloog maken Huib Vreeken en Corstian Vreeken correctie-/steunzolen op maat. Na een uitgebreide, digitale voetscan wordt duidelijk zichtbaar gemaakt waar de voet moet worden gecorrigeerd. Pijn aan de hiel of de voorvoet, regelmatig zwikken, rug- of nekpijn door een beenlengteverschil; het zijn voorbeelden waar een correctiezool de uitkomst voor kan bieden.
Ook heeft de praktijk de mogelijkheid om voetklachten inzichtelijk te maken met echografie-apparatuur. "Hiermee kunnen we in vrijwel alle gevallen goed laten zien wat de oorzaak van de klacht in de voet is", aldus Vreeken. Afwijkingen in de voet die klachten veroorzaken kunnen met de echo zichtbaar gemaakt worden.
Bij Vreeken Voetzorg & Schoenmode is ook een schoenmodewinkel en een grote pedicurepraktijk ondergebracht. De winkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.vreeken-voetverzorging.nl.


Inloopavond Orchis

sliedrecht • Maandag 4 november van 19.30 tot 21.00 uur is er weer een inloopavond bij Orchis uitvaartzorg aan de Molendijk 69 in Sliedrecht. Orchis uitvaartzorg wil zo meer bieden dan het verzorgen van een uitvaart. Men kan op deze avonden terecht met vragen over een uitvaart en een kijkje nemen in het rouwcentrum, waar de koffie klaar staat. Met deze maandelijkse avonden kunnen wensen bespreekbaar gemaakt worden, ook als men ergens anders verzekerd is. Voor meer informatie: www.orchisuitvaartzorg.nl.


Nieuw oogcafé in Alblasserdam

alblasserdam • Op woensdag 6 november opent Oogvereniging Zuid-Holland een nieuw oogcafé in Alblasserdam. Wie te maken krijgt met verminderd zicht en woont in Alblasserdam, Molenlanden, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht of Ridderkerk kan langskomen. Oogcafé Alblasserdam vindt tussen 14.00 en 16.00 uur plaats in het gebouw van Stichting Welzijn Alblasserdam aan het Cortgene 20. Aanmelden is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.