Afbeelding
Foto: aangeleverd

SGP-bestuur vraagt Zevenbergen af te treden

alblasserdam • Het Alblasserdamse SGP-bestuur heeft om het aftreden gevraagd van de landelijke SGP-partijvoorzitter Peter Zevenbergen, die in het Damdorp wethouder was van 1994 tot 2006.

Reden van het verzoek is een conflict over de wachtgeldregeling die Zevenbergen sinds 2006 ontvangt. Hij krijgt 1450 euro wachtgeld per maand. Daarnaast is hij rector van een reformatorische middelbare school. De Alblasserdamse kiesvereniging heeft al jaren kritiek op de wachtgeldregeling. Recent is gebleken dat het landelijke partijbestuur de leden van de SGP verkeerd heeft ingelicht over deze regeling. Het hoofdbestuur heeft dit onlangs erkend in een brief aan leden.

Joost Griep, voorzitter van de kiesvereniging van de SGP in Alblasserdam: "Wij hebben een jaar geleden al bezwaar gemaakt en het hoofdbestuur was het met ons eens. Wij nemen het de heer Zevenbergen kwalijk dat hij de regeling in een ander daglicht heeft gesteld. De indruk werd gewekt dat het om een pensioenregeling ging."

Griep vervolgt: "Omdat het een jaar heeft geduurd voordat het landelijke bestuur met een rectificatie kwam, lijkt het alsof onze oproep nu klinkt. Nee, dat was al een jaar geleden. Als de media ons nu benaderen zeggen we: het meest verstandige besluit zou zijn als de heer Zevenbergen op zou stappen. We doen een beroep op hém."

"We vinden nog steeds dat hij niet geschikt is, vanwege de voortdurende commotie. We zouden graag willen dat hij dat beseft, zodat hij de partij niet langer schade kan doen."

De Alblasserdamse voorzitter betreurt het dat media het doen voorkomen 'alsof wij vandaag Zevenbergens vertrek eisen'.

"Nee, het zou verstandig zijn als hij dat zelf zou besluiten. En het is niet zo dat we rollebollend over straat gaan met het partijbestuur. We hadden juist goede gesprekken."

"Zevenbergen zegt in het Nederlands Dagblad dat wij de zaak nu pas aanhangig maken. Maar hij weet dat wij dat een jaar geleden al deden."