• Het koor Les Chantres.
• Het koor Les Chantres. Foto: Teus Oosterwijk jr.

Jubileumconcert koor Les Chantres

papendrecht • Interkerkelijk koor Les Chantres uit Papendrecht bestaat dit jaar 30 jaar en geeft om dit te vieren vrijdag 15 november een jubileumconcert in de Bethlehemkerk in Papendrecht.

Het koor wordt versterkt door een speciaal voor het concert samengesteld kinderkoor, worden de solo's gezongen door eigen solisten en is de muzikale begeleiding door het eigen muzikale combo. 'Al dertig jaar weet Les Chantres muzikaal hoogwaardige concerten neer te zetten', stelt het koor in een persbericht. 'Soms met nationaal bekende artiesten, onder wie Sharon Kips en Pearl Joan. Ditmaal laten eigen solisten hun kunnen horen, wat zal zorgen voor een zeer divers concert.' Ook het 25-koppige kinderkoor heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de nummers onder de knie te krijgen. Van gospels tot kinderliedjes en musicalsongs, alles komt voorbij.

Centraal staat ook dit keer de Bijbelse boodschap die het koor bij ieder optreden aan de bezoekers mee wil geven. 'True Colors staat voor 'ware kleuren', durven laten zien wie je bent door God die jou daar de kracht voor geeft.' De gezongen liederen worden met elkaar verbonden door gesproken teksten die uitleg geven over nummers en de luisteraars meenemen op deze kleurrijke reis. 'Maar ook voor muziekliefhebbers die niets met de Bijbelse boodschap hebben, is dit concert zeker de moeite waard.'

Het concert begint om 19.30 uur en is in de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat 1. Kaarten kosten 7,50 euro (5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar). Ze zijn te bestellen bij de koorleden of via www.leschantres.com.