PUP-quiz in Papendrecht

papendrecht • De Culturele Raad Papendrecht houdt op zaterdag 7 december opnieuw een Grote Papendrechtse PUP-quiz. PUP staat in dit verband voor Pop-Up-Papendrecht.

Teams van vier personen strijden in verschillende rondes met elkaar om hun kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen.Te denken valt aan de kennis over Papendrecht (toen en nu), cultuur, actualiteit, sport, media en natuurlijk muziek.

De quiz staat open voor mensen van achttien jaar en ouder en is zeker niet alleen bestemd voor bollebozen. Het team moet minimaal bestaan uit twee inwoners van Papendrecht. Ook alle Papendrechtse bedrijven, verenigingen, organisaties en scholen kunnen deelnemen met een team.
Het winnende team krijgt een prijs van 250 euro. De quiz begint om 19.30 uur en vindt plaats op de Markt. Inschrijven kost 10 euro per team, inclusief hapjes.

Aanmelden kan bij de secretaris van de Culturele Raad Papendrecht, onder vermelding van teamnaam. Dat kan via: w.vdhoeven@papendrecht.nl. Er kunnen maximaal dertig teams deelnemen. Voor meer informatie: www.cultureleraadpapendrecht.nl.


Dinerconcert met Cor Bakker

alblasserdam • Op zaterdag 16 november vindt het jaarlijkse Theater@Landvast Dinerconcert plaats. Bezoekers krijgen een driegangendiner, verzorgd door de Landvast keukenbrigade. Tussen de gangen door brengen Cor Bakker en Gerard Alderliefste hun programma En Route.

En Route is een avond met liedjes uit het collectieve geheugen van onder anderen Gérard Lenorman, Les Poppy's, Michel Fugain, Jacques Brel en Ramses Shaffy. De ontvangst met een welkomstdrankje is vanaf 18:30 uur. De laatste kaarten zijn in de verkoop voor 50 euro (exclusief overige drankjes) en zijn verkrijgbaar via www.landvast.nl, 078-6912923 of aan de receptie van Landvast.


Kinderdienst Dankdag Elimkerk

papendrecht • De Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendreht houdt op woensdag 6 november vanaf 14.30 uur een kinderdienst in verband met dankdag. Ds. Otten spreekt over het thema: 'Dankbaar Delen'. Kinderkoor 'Friends' verleent medewerking. Ook ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden zijn welkom.


Creatieve middag

nieuw-lekkerland • In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 7 november van 13.30 tot 16.30 uur een middag gehouden waarop men onder andere gezellig winters creatief met elkaar aan de slag gaat. Meer informatie: www.huisvandewaard.nl.


Ruben Hein voert 'Boventoon' uit

papendrecht • Zanger en pianist Ruben Hein verzorgt op donderdag 7 november vanaf 20.15 uur 'Boventoon' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. In zijn theatertour laat Ruben Hein zien welke boventonen voor hem belangrijk zijn. Entree: €21,50/€20,-. Informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.