Duurzaamheid in de bibliotheek

alblasserdam • In de bibliotheek van Alblasserdam staat in november tijdens de Nederland Leest maand duurzaamheid centraal. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en Winterbloei is de hele maand verkrijgbaar in de bieb, zolang de voorraad strekt.
Marianne Brand van Atelier ErBij geeft op zaterdag 2 november van 10.30 tot 12.30 uur een workshop knutselen met waardeloos materiaal. Zaterdag 16 november is er van 10.30 tot 12.30 uur een show over de krachten van statische elektriciteit. Met zonnepanelen kan energie makkelijk worden opgewekt. Op dinsdag 19 november van 15.30 tot 17.00 uur maken deelnemers hun eigen zonneboot of zonneauto en experimenteren met de stand van de zon, de plek van het paneel en de constructie van het bootje of de auto. Activiteit voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar in samenwerking met Lexlab.


Mantelzorgochtend

alblasserdam • Op donderdag 7 november organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) in het kader van de Maand van de Mantelzorg een feestelijke mantelzorgbijeenkomst in Cultureel centrum Landvast. Gymjuf Gerda Zijderveld zal deze morgen langskomen om de aanwezigen mee te nemen in sportief bewegen. De Violin Dancers zullen een muzikale bijdrage leveren. Mantelzorgers uit Alblasserdam zijn welkom. Aanvang van de bijeenkomst is om 10:00 uur en vanaf 09:45 uur is er inloop met koffie en wat lekkers. Opgeven is noodzakelijk en kan via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.


Alzheimer Café

papendrecht • Alzheimer Café Papendrecht is er weer op donderdag 31 oktober. Het thema is 'Hoe ga jij om met dementie, in gesprek met elkaar'. Gastspreker: van de Odensehuis. De avond is interactief, er is ruimte voor het stellen van vragen aan de spreker en aan elkaar. De avond is in de Waalburcht in Papendrecht. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Info: s.joemai@bwi-papendrecht.nl/suzanne.vanrekom@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741. De toegang is gratis.


Muziek met peuters

alblasserdam • Tijdens 'muziek met peuters' op maandag 4 november vanaf 09.30 uur bij Global Fitness aan de Voltastraat 3 in Alblasserdam kunnen ouders hun kind kennis laten maken met spelen, dansen, zingen en luisteren naar allerlei soorten muziek. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar. De cursus duurt zes weken. Aanmelden: info@globalfitness of 06-58741997.