donderdag 24 oktober

Gezellige middag met maaltijd bij Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 24 oktober van 13.30 tot 16.30 uur een gezellige middag gehouden met iets creatiefs, een spelletje of een praatje met koffie, thee (0,30 cent per drankje). Van 16.30 tot 19.00 uur is er gezellig samen eten (koken): drie gangen voor 4 euro. Opgeven kan die dag tot uiterlijk 10.00 uur bij Henriëtte Janse via 06-14968539. Info: www.huisvandewaard.nl.

vrijdag 25 oktober

Kinderdiscozwemmen
19:00, Papendrecht, Sportcentrum. Vrijdagavond 25 oktober van 19.00 tot 21.00 uur is er discozwemmen in het doelgroepenbad van Sportcentrum Papendrecht. Deze disco is bedoeld voor de jeugd tot en met 12 jaar. Wie nog geen zwemdiploma A heeft, is welkom, maar moet dan een drijfmiddel om hebben en begeleid worden door een betalende volwassene. De kosten zijn 4,80 euro per persoon. Deze disco staat in het teken van Halloween.

Sioen met Graceland in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Sioen treedt op vrijdag 25 oktober vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met Graceland. Paul Simon schreef in 1986 geschiedenis met zijn legendarische album Graceland. Samen met Zuid-Afrikaanse muzikanten zette hij een unieke sound neer. Sioen is een Vlaamse singer-songwriter. In 2007 reisde hij voor Oxfam naar Soweto op zoek naar plaatselijk talent. Op verzoek van het Festival van Vlaanderen vertolkt hij samen met die muzikale vrienden het volledige album Graceland. Sioen evenaart die sfeer en sound in het concert Sioen plays Graceland. Sioen stelde een band samen met muzikanten uit Soweto en percussionist N'Faly Kouyaté uit Guinea, bekend van het Afro Celt Sound System. Samen met hen speelt hij een interculturele mix van stijlen en ritmes, precies zoals Paul Simon dat al ruim dertig jaar geleden voor ogen had. Entree: €29,50/€28,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 26 oktober

Kofferbakverkoop
09:00, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Op winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 26 oktober van 09.00 tot 12.30 uur een kofferbakverkoop gehouden. Mensen kunnen deze dag op het plein hun auto parkeren en vanuit hun kofferbak proberen hun afgedankte spullen te verkopen. Iedereen is van harte welkom. Inschrijving is wel nodig. Dit bij Anneke van Vliet via 0184-685096.

Nacht van de Nacht-wandeling
18:30, Papendrecht. Vanuit het Streeknatuurcentrum (Matenaweg 1, op de grens met Wijngaarden) is er een wandeling in het kader van de Nacht van de Nacht. Op die avond wordt er landelijk aandacht gevraagd voor de lichtvervuiling. Veel zoogdieren houden er een nachtelijke leefwijze op na, zoals bijvoorbeeld aan vleermuizen. Geuren en geluiden beleven we anders dan overdag. En wat zien we nog in het donker? Dit alles kunnen deelnemers zelf ervaren tijdens de wandeling van 18.30 tot 20.30 uur. Aanmelden via educatie@nvwa.eu.

Nacht van de Nacht
19:00, Papendrecht, Sterrenkundevereniging. Sterrenkundevereniging Christiaan Huygens aan de Matenaweg 1 te Papendrecht verzorgt op zaterdag 26 oktober de Nacht van de Nacht. Bezoekers kunnen ontdekken hoe mooi het heelal is. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door Natuur- en Milieufederaties. De gehele avond kan men bij sterrenkunde vereniging Christiaan Huygens in Papendrecht met een telescoop kijken naar de sterren. Deze avond is er geen maan maar het Zevengesternte en de planeet Uranus zijn bij helder weer te zien. De leden van de vereniging geven graag tekst en uitleg over de sterrenhemel en hun hobby sterrenkunde. Christiaan Huygens is geopend van 19:00 tot 22:00 uur. De toegang is gratis.

Halloween in de Oostpolder in Papendrecht
19:00, Papendrecht, Oostpolder. Ook dit jaar wordt er Halloween gevierd in de wijk Oostpolder in Papendrecht. Het kinderfeest wordt gehouden op zaterdag 26 oktober en duurt van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur. Zoals ieder jaar, wordt er dit jaar ook weer een oranje flyer huis aan huis verspreid. Deze wordt een week of tot twee weken voor de 26e verspreid. Wijkbewoners kunnen voor hun raam hangen om aan te geven dat ze meedoen. Kinderen kunnen langs de komen voor Trick or Treat (snoepje) of een gezonde versnapering. Dat bepaalt iedereen zelf. Ook liggen er extra exemplaren van de oranje flyer bij supermarkt MCD. Voor meer informatie of vragen: zie Facebook pagina: www.facebook.com/HalloweenindeOostpolder. Emailen kan naar m.stevens10@chello.nl o.v.v. Halloween 2019.

Släpstick in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Wegens succes herhaald: Släpstick van Släpstick, voorheen de Wëreldbänd. Op zaterdag 26 oktober vanaf 20.15 uur zijn ze in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. De voorstelling is zo idioot succesvol in het buitenland dat de band zich er maar naar vernoemd heeft. Gelukkig is de voorstelling nog één seizoen exclusief in Nederland te zien. Vijf mannen op een kermis in 1920 verdwalen in een stomme film. Ze voeren je mee in een avond vol verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie. Entree: €23,50/€22,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Acoustic Maniacs
21:30, Kinderdijk, Klokrock Café. In Klokrock Café aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk geeft Acoustic Maniacs op zaterdag 26 oktober vanaf 21.30 uur een optreden. Kaartverkoop is alleen aan de deur. Kaarten kosten 5 euro.

dinsdag 29 oktober

Huis van de Waard
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Dinsdag 29 oktober is er van 10.00 tot 12.30 uur een gezellige inloop in het Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland. Bezoekers kunnen creatief aan de slag gaan met dennenappels. Info: www.huisvandewaard.nl.

Studieavond met ds. Henk Poot in Alblasserdam over 'Paulus, rabbijn en zendeling'
20:00, Alblasserdam, 't Scheepke. Op dinsdag 29 oktober is er in Alblasserdam een studieavond met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Paulus, rabbijn en zendeling. De bijeenkomst vindt plaats in 't Scheepke, Rijnstraat 434 in Alblasserdam. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. Paulus heeft een geweldige opleiding en een geweldige bekering. God zendt deze rabbijn met het evangelie de wereld in en tegelijkertijd zien we hem overal spreken in de synagoge. Wat vertelt Paulus zijn eigen volk over Israël en wat vertelt hij ons over de plaats en de toekomst van zijn eigen volk? In een serie van 2 avonden luisteren we naar het boek Handelingen, maar vooral naar zijn beroemde Romeinenbrief Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

woensdag 30 oktober

Vrouwenochtend
09:00, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk. Op woensdag 30 oktober organiseert de werkgroep vrouwenochtenden via Keerpunt een vrouwenochtend. Spreekster zal zijn Carolien Pape. Zij zal spreken over het onderwerp 'Gevoel en verstand'. De muziek wordt verzorgd door Corine van Krimpen en Corine 't Hoen. De ochtend wordt gehouden in de Maranathakerk aan de Mattenbies 1 in Nieuw-Lekkerland. De ochtend begint om 09.00 uur en zal tot ongeveer 11.15 uur duren. Er is kinderoppas en ook is er kraam met fotokaarten. Ter bestrijding van de onkosten wordt er een collecte gehouden. Voor meer informatie: Patricia de Bie: 0184-685635.

Handwerkcafé
09.30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 30 oktober van 09.30 tot 11.45 uur handwerkcafé gehouden. Op een ontspannen, creatieve manier werken deelnemers aan een meegebracht handwerk of ze kunnen iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.

Passielezing Wereld Erfgoed Kinderdijk
20:00, Alblasserdam, Elthetokerk. Op woensdag 30 oktober wordt er in de Elthetokerk, Blokweerweg 22 te Alblasserdam een presentatie verzorgd over het Werelderfgoed 'De molens van Kinderdijk'. De inleiders zijn Jos de Bie en Cees Westerlaken. De Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk (SWEK) is de afgelopen tijd voortvarend aan de slag gegaan om de grote hoeveelheid toeristen zo optimaal mogelijk te informeren en te entertainen. Op deze avond komen de laatste ontwikkelingen en uitbreidingen aan de orde en krijgen we een doorkijkje naar de toekomst. De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. In de pauze is er koffie en thee. De toegang is gratis. Na afloop zijn vrijwillige bijdragen welkom.

donderdag 31 oktober

Gezellige inloop bij Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Donderdag 31 oktober van 13.30 tot 17.00 uur is er in het Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland een gezellige inloop met iets creatiefs, een spelletje of een praatje met koffie, thee (0,30 cent per drankje). Info: www.huisvandewaard.nl.

The Bootleg Eighties van Wild Boys
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op donderdag 31 oktober vanaf 20.15 uur The Bootleg Eighties uitgevoerd. De uitvoering wordt verzorgd door de beste eighties live-band van Groot Brittannië: Wild Boys. De groep staat garant voor een avondvullende trip down memory lane met muziek van Duran Duran, Spandau Ballet, Wham!, Elton John, Pet Shop Boys, Talk Talk, Depeche Mode, Rick Astley, A-Ha en noem maar op. Het vijftal legt de lat enorm hoog, trekt voor elke gig de registers helemaal open tegen een achtergrond van geweldige visuals. En de charismatische frontman zingt het repertoire van al die geweldige artiesten alsof hij nooit anders gedaan heeft. Entree bedraagt €25,-/€23,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 1 november

Kleindierenshow
19:00, Ottoland, Schaapskooi. Kleindier SportVereniging Merwezoom verzorgt op vrijdag 1 en zaterdag 2 november een kleindierenshow in de Schaapskooi aan de A 89. In het afgelopen jaar waren er meer dan 300 ingestuurde dieren zoals kippen, konijnen, cavia's, siervogels en watervogels. Nieuw dit jaar is een workshop voor de startende kleindierliefhebber. Voorafgaand aan de show is er een keuring waar de ingezonden dieren door keurmeesters worden beoordeeld. Bezoekers zijn welkom op vrijdagavond 1 november van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 2 november van 9.30 tot 16.30 uur. De workshop is op zaterdagmiddag voor jeugd vanaf ongeveer groep 5 van de basisschool. Deelname kost 3 euro. Toegang tot de kleindierenshow is gratis. Aanmelden voor de workshop kan via info@merwezoom.nl.

Groot Brittannië: Wild Boys. De groep staat garant voor een avondvullende trip down memory lane met muziek van Duran Duran, Spandau Ballet, Wham!, Elton John, Pet Shop Boys, Talk Talk, Depeche Mode, Rick Astley, A-Ha en noem maar op. Het vijftal legt de lat enorm hoog, trekt voor Groot Brittannië: Wild Boys. De groep staat garant voor een avondvullende trip down memory lane met muziek van Duran Duran, Spandau Ballet, Wham!, Elton John, Pet Shop Boys, Talk Talk, Depeche Mode, Rick Astley, A-Ha en noem maar op. Het vijftal legt de lat enorm hoog, trekt voor Groot Brittannië: Wild Boys. De groep staat garant voor een avondvullende trip down memory lane met muziek van Duran Duran, Spandau Ballet, Wham!, Elton John, Pet Shop Boys, Talk Talk, Depeche Mode, Rick Astley, A-Ha en noem maar op. Het vijftal legt de lat enorm hoog, trekt voor Groot Brittannië: Wild Boys. De groep staat garant voor een avondvullende trip down memory lane met muziek van Duran Duran, Spandau Ballet, Wham!, Elton John, Pet Shop Boys, Talk Talk, Depeche Mode, Rick Astley, A-Ha en noem maar op. Het vijftal legt de lat enorm hoog, trekt voor Groot Brittannië: Wild Boys. De groep staat garant voor een avondvullende trip down memory lane met muziek van Duran Duran, Spandau Ballet, Wham!, Elton John, Pet Shop Boys, Talk Talk, Depeche Mode, Rick Astley, A-Ha en noem maar op. Het vijftal legt de lat enorm hoog, trekt voor