Papendrecht boekt zuinige uitzege

zaltbommel • Een bemazzeld doelpunt van Jay Luciano bracht Papendrecht de zege uit bij Nivo Sparta. In de 78e minuut kreeg de spits de bal voor zijn voeten nadat een verdediger van de Zaltbommelse club op hilarische wijze over de bal maaide. Luciano wist wel raad met het presentje en schoot de 0-1 binnen. De goal bracht opluchting teweeg bij Papendrecht, temeer omdat men al veel eerder in het duel afstand had moeten nemen van de zonder al teveel zelfvertrouwen voetballende tegenstander. De eerste scoringskans deed zich al voor na amper twee minuten, toen George de Brito op de lat mikte. Deze misser vormde de inleiding op een reeks eveneens onbenutte mogelijkheden. Dat het uiteindelijk goed afliep was aan die ene verdediger en aan de plotselinge scherpte van Luciano te danken.


Drechtstreek zwak in omschakeling

papendrecht • Vier keer een zwakke omschakeling, vier tegengoals; en dan ook nog eens allemaal vóór rust. Het overkwam Drechtstreek in de thuisbeurt tegen het zeker niet indrukwekkende Heukelum. Trainer Bart Toom zou er, stel dat hij in het bezit van een haardos zou zijn, per direct grijs van zijn geworden. Uiteindelijk verloor Drechtstreek met 2-4. Het was de uit het tweede elftal afkomstige inval-spits Patrick Tukker die de twee Papendrechtse goals voor zijn rekening nam. "Dat is in ieder geval een lichtpuntje, want scoren deden en doen we over het algemeen moeilijk", wist Toom. "Voetballen gaat des te beter. Ook vandaag waren we in dat opzicht heer en meester. Maar ja, wat heb je daar aan als je aan het eind van de partij met lege handen staat."


De Alblas met lege handen na clash

ameide • Wedstrijden tussen Ameide en De Alblas zijn nooit 'standaard'. Ook zaterdag vonkte het weer behoorlijk tussen de regionale kemphanen. Met Ameide scoretechnisch als grote winnaar, getuige de o zo belangrijke 2-1 overwinning. De thuisploeg won ook qua rode kaarten: Sam Versluis en Dennis Tamming werden allebei van het veld gestuurd, aan De Alblas-zijde diende Stefan Bakker in te rukken. De Alblas begon goed door op 0-1 te komen door een treffer van Laurens Barnhoorn, die dankbaar gebruik maakte van een mooie assist van ploeggenoot Natanja den Haan. Halverwege de tweede helft slaagde Dennis Tamming er in direct uit een hoekschop de fraaie 1-01 aan te tekenen. Nauwelijks vijf minuten later sloeg ook Jan Douwe Stigter toe namens Ameide: 2-1. De Alblas bleek daarna niet bij machte nog terug te komen in de - rommelige en stevige- wedstrijd.


Pleun de Paauw baalt van verlies

delft • De Zwerver verloor zijn eerste duel na het plotselinge vertrek van trainer Edward Knook met 1-0 van Vitesse Delft. "Ontzettend jammer", stelde interim-coach Pleun de Paauw teleurgesteld vast. "We hadden vandaag kunnen winnen en kregen voldoende kansen om te scoren. Ook op de inzet van de jongens was niets aan te merken. Dan is het extra vervelend als je door een buitenspeldoelpunt genekt wordt. Want buitenspel wás het, zeker een halve meter. De Paauw en zijn assistent Cor Noorlander weten nog niet hoe lang ze hun interim-klus blijven doen. "De club is in gesprek met een nieuwe trainer. We wachten rustig af wat daar uit komt", aldus De Paauw. "Tot het zover is gaan we door."