Informatieochtend over dementie

alblasserdam • Op maandag 28 oktober geeft dementieconsulente Lisette van der Bijl uitleg over verschillende vormen van dementie. Mensen met dementie, naasten, vrijwilligers en medewerkers in de zorg zijn van harte welkom. De presentatie begint om 10.30 uur in De Waard Inn aan de Alblashof 1b in Alblasserdam (inloop vanaf 10.00 uur).

Dementie is een verzamelterm voor verschillende vormen van dementie. Zo is er de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy body dementie en frontotemporale dementie. Mevrouw Van der Bijl zal deze veelvoorkomende vormen van dementie in haar presentatie bespreken. Na de presentatie is er van 11.30 tot 12.00 uur gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de aanwezige zorgprofessionals om advies te vragen.

Inloophuis

Het Inloophuis Dementie in Alblasserdam biedt informatie en advies over dementie. Men kan elke maandag tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij de zorgprofessionals terecht voor een luisterend oor, ondersteuning en begeleiding. Het inloophuis is een initiatief van de gemeente Alblasserdam in samenwerking met Waardeburgh, Rivas Zorggroep, Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en Stichting Helpende Handen.


Bidstond Keerpunt

nieuw-lekkerland • In de Maranathakerk aan de Mattenbies in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 2 november om 19.00 uur een bidstond gehouden van Keerpunt.

Het thema is 'Wees en weduwe doet Hij wonen op Zijn erf'. De organisatie meldt: "In deze tijd zijn erg veel mensen ontheemd en op zoek naar veiligheid. Ook christenen kunnen zich in deze wereld onveilig en ontheemd voelen. Het is een zegen om Gods naam aan te roepen en met Hem onze zorg te delen."

Kamp Moria

Een vrijwilliger die pas op Lesbos is geweest zal kort vertellen over kamp Moria op Lesbos. Ook worden er gebedspunten aangedragen door Vluchtelingenwerk Nieuw-Lekkerland.


Beheerder gezocht Jeugdtheaterschool

papendrecht • Jeugdtheaterschool Papendrecht is op zoek naar een beheerder die contact houdt met de administratie over afzeggingen en ziekmeldingen, de leerlingen opvangt én een vraagbaak en luisterend oor is.

"Het is geen moeilijk of zwaar werk, maar het is wél essentieel voor het goede verloop van de lessen", legt de Jeugdtheaterschool uit. Elke dinsdag vinden de lessen van de Jeugdtheaterschool Papendrecht plaats. De perfecte kandidaat is gastvrij, representatie en sociaal. Een VOG is verplicht. Verder moet diegene elke dinsdag beschikbaar zijn van 15.30 uur tot 20.00 uur en staat er een vergoeding tegenover van 30 euro per dinsdag. Geïnteresseerden kunnen reageren via jtsp@theaterdewillem.nl.


Leger des Heils zoekt collectanten

papendrecht • Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Papendrecht voor de jaarlijkse collecteweek van 25 tot en met 30 november. Aanmelden kan via www.legerdesheils.nl/collecte.