Papendrecht weerstaat Kloetinge

papendrecht • Papendrecht is er in geslaagd om koploper Kloetinge op het eerste puntverlies van dit seizoen te trakteren. Het team van trainer Johan Sturrus hield de Zeeuwen op 1-1.

Dat het duel in een remise zou eindigen was, afgaand op het spel van de thuisploeg in de eerste helft, een positieve verrassing. De thuisploeg bleek veel problemen te hebben met het systeem van de gasten, die uiterst compact speelden, slechts één diepe spits hadden opgesteld en duidelijk gokten op de omschakeling. Het was Daan Esser die in de 28e minuut de 0-1 binnenschoot na een mooie aanval. In de rust besloot Papendrecht-trainer Johan Sturrus enkele positionele veranderingen door te voeren. Hij koos daarbij om met twee spitsen te gaan spelen, een wijziging die uitstekend werkte. Kloetinge verloor zijn grip en zag Papendrecht enkele keren gevaarlijk voor het eigen doel opdoemen. Toch duurde het tot de 85e minuut eer de thuisclub kon juichen. Jay Luciano glipte eindelijk langs zijn 'cipier' en scoorde uit een moeilijke hoek de 1-1. Een treffer die niet alleen luid bejubeld werd, maar ook terecht was gezien het spelbeeld én de grote inzet van Papendrecht.

Alblasserdam haalt uit tegen Ameide

alblasserdam • Liefst zeven treffers wist het nog altijd ongeslagen Alblasserdam te produceren in de thuisbeurt tegen Ameide. Het werd 7-2 op sportpark Souburgh. "Als je alleen de uitslag ziet en niet bij de wedstrijd bent geweest, zou je misschien denken at we Ameide helemaal hebben weggespeeld", beschouwde Alblasserdam-coach Dennis Schoonewil na. "Maar dat was lange tijd zeker niet het geval. We kwamen door goals van Ralph Hofwegen en Amet Kuyucu weliswaar op een 2-0 voorsprong, maar daarna kwam er een fase kort voor en kort na rust waarin Ameide twee keer toesloeg. Uiteindelijk konden we het initiatief weer pakken en hadden de mazzel dat er bij hen een speler werd weggestuurd." Alblasserdam kwam door een strafschop van Leroy Naaktgeboren op 3-2 waarna Amet Kuyucu voor de 4-2 zorgde. De 5-2 en 6-2 werden geproduceerd door invaller Jordy Wermesfelder. Het slotakkoord (de 7-2) was voor Ralph Hofwegen. "We mogen tevreden zijn", stelde Schoonewil vast. "Ook in deze wedstrijd hebben we op lastige momenten de rug gerecht als en écht team. Da's genieten hoor!"

Het oude liedje voor Drechtstreek

papendrecht • "Het was weer het oude liedje", treurde Drechtstreek-trainer Bart Toom na het 2-1 verlies uit bij Arkel. "We voetballen voor de derde keer op rij uitstekend, maar we scoren te weinig." Een plek in de onderste regionen van de tweede klasse F is er vooralsnog het vervelende gevolg van. Drechtstreek begon in Arkel ongelukkig met een teendoelpunt dat voor een groot deel gelinkt kon worden uit een blunder van keeper Moesman. Na een half uur spelen zorgde Yannick van Steenhuizen voor de 1-1. De uit het tweede elftal afkomstige voetballer was ditmaal als spits eerste keuze omdat Ties van Aggelen zich een half uur te laat op de club meldde. Diezelfde Van Aggelen werd later nog wel ingebracht in de hoop de net voor rust opgelopen 2-1`achterstand goed te maken. Net als zijn collega-spelers lukte het de jonge aanvaller niet om de bal over de vijandelijke doellijn te werken. "En die ene keer dat dat wél lukte, keurde de scheidsrechter de goal om voor mij onverklaarbare redenen af", aldus Bart Toom