• BBrothers tijdens Big Rivers.
• BBrothers tijdens Big Rivers. Foto: Faysal Boudihi

BBrothers Kiss the Frog in De Willem

papendrecht • Zaterdag 2 november treedt het gezelschap BBrothers kiss the Frog op in theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.

Maar liefst elf mannen en vrouwen gaan schuil achter deze naam. Begin 2019 vond er een tribute plaats in Bibelot in Dordrecht. De heren van the BBrothers wilden hiermee de muziek van de Nederlandse funkband The Frog opnieuw onder de aandacht brengen. Begin jaren 80 was deze band wereldberoemd in Rotterdam en omstreken en een voorbeeld voor een hele generatie muzikanten uit de regio. De gebroeders De Boer en Van der Burgh (the BBrothers) kregen bij deze tribute ondersteuning uit de Frog-gelederen (verschillende oud-Frog-leden deden vervolgens mee aan de tribute). Het concert was een succes en vandaar dat er snel besloten werd om hier een vervolg aan te geven.

BBrothers Kiss the Frog trad vervolgens deze zomer op tijdens Big Rivers in Dordrecht en gaat nu het theater in. Speciaal voor dit concert komt de band met 'nieuw' materiaal (uit het Frog-repertoire) en zijn andere songs aangepast voor het theater. Verder zal RTV Papendrecht voor de omlijsting zorgen met de uitzending van het radio-programma Back tot the Roots vanuit de foyer (interviews met Diana Hogendorp en Age Kat, de live uitzending van het concert en een fijne afterparty tot slot). Verder zijn de Frog-albums (gesigneerd) te koop voor 15 euro per stuk en is er een meet&greet na afloop.

Kaarten kosten 17,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.theaterdewillem.nl. Meer info over BBrothers Kiss the Frog: www.facebook.com/bbrotherskissthefrog.