Sterke start voor damvereniging

alblasserdam • Damvereniging Alblasserdam heeft in de tweede klasse van de landelijke competitie de uitwedstrijd tegen Delft met 1-6 gewonnen.

Het was voor Delft de grootste nederlaag sinds 7 januari 2017. Voor de Alblasserdammers wonnen Rien Visser, Ruben Groenendijk, Aat Verhaar, Marcel van der Most, Thomas Mouthaan en Wim IJsselstein.
Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Hazerswoude 2 op het programma.

Presentatiegids
vv Drechtstreek

papendrecht • Zaterdag 5 oktober verscheen de presentatiegids van vv Drechtstreek. Voorafgaand aan de competitiewedstrijd Drechtstreek – Woudrichem overhandigden voorzitter Steven Wierckx en Marcel Sluijter van de redactie het eerste exemplaar aan aanvoerder Ton Groffen van het eerste elftal en pupil van de week Sam van JO 10-2.

"De gids bevat onder meer foto's, handige informatie en wetenswaardigheden over onze vereniging", vertelt voorzitter Wierckx. "De presentatiegids wordt uitgegeven door Zpress en mogelijk gemaakt door onze sponsoren en is voor ons een mooie manier om te laten zien wat we op en buiten het voetbalveld te bieden hebben en wat onze vrijwilligers allemaal voor elkaar krijgen. De gids wordt de komende dagen bij alle leden thuis bezorgd. Andere geïnteresseerden zijn natuurlijk altijd welkom op onze accommodatie om een exemplaar op te pikken en gelijk een kijkje te nemen of een drankje te bestellen in de kantine."

Opnieuw verlies CKC Kinderdijk

alblasserdam • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben afgelopen zaterdag, na een slechte tweede helft, met 14-17 verloren van RWA uit Rhoon.

Net als CKC verkeert ook RWA in de onderste regionenen van de ranglijst. Er stond veel op het spel. Ondanks het frisse weer met af en toe een lekker zonnetje was er veel publiek aanwezig. Martijn Kreuk begon weer in de basis en verder geen veranderingen ten opzichte van vorige week. Pas na 7 minuten lag de eerste bal in de korf. 0-1. Twee minuten later scoorde Lotte van de Lustgraaf de gelijkmaker door middel van een korte kans achter de korf. Na scores van Martijn Kreuk, Marjolein Verkerk, Menno Bot en Amanda Temmer was de stand 8 minuten voor de rust 5-2. RWA miste daarop een strafworp en Bram Rouppé maakte daarop de 6-2. Vier minuten voor de thee maakte Laura Verveer er nog 7-3 van en scoorde RWA de 7-4 kort erna. Binnen een halve minuut na rust scoorde Bram voor Kinderdijk. 4 minuten later was de stand zelfs 10-5.
Hierna kwam RWA langzaam op stoom en voelde Kinderdijk de wedstrijd door hun vingers glippen. Halverwege de tweede helft scoorde RWA de aansluitingstreffer en was de stand 12-11. Ondanks de diverse wissels en dat elke basisspeler had gescoord eindige de wedstrijd voor Kinderdijk in verlies. 14-17.

De eerstvolgende wedstrijd is tegen CKC Maassluis in Maassluis. Deze wedstrijd start om 16:30 uur. Het belooft een spannende pot te worden tussen de nummer 7 van de ranglijst (Kinderdijk) en de nummer 8 (Maassluis).