Opbrengst collecte

nieuw-lekkerland • De collecte van de Nierstichting heeft vorige week in Nieuw-Lekkerland 2.674,47 euro opgebracht. Helaas net geen nieuw record, maar toch een mooi bedrag.


Tweedehands kledingbeurs

papendrecht • Zaterdag 12 oktober organiseert De Schuilplaats in Papendrecht weer haar halfjaarlijkse tweedehands kledingbeurs. Voor kleine bedragen is er voor iedereen wat wils in zowel volwassen als kindermaten. Ook is er gratis koffie en thee.De beurs wordt gehouden in De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50 te Papendrecht van 09:00 tot 12:00 uur.

Zelf najaars/winterkleding inleveren kan op woensdag 9 oktober van 13:00 tot 16:00 uur en op vrijdag 11 oktober van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdagavond van 19:00 tot 21.00 uur in het gebouw van De Schuilplaats. Opbrengst van de beurs zal een nog nader te bepalen goed doel zijn, en de kleding die na de beurs overblijft wordt verdeeld onder diverse goede doelen. Voor meer informatie: www.schuilplaatspapendrecht.nl.


Nieuw-Lekkerlandse rolstoeldansers actief op NK

nieuw-lekkerland • Kort na de start van het dansseizoen zijn de rolstoeldansers van Walking Wheels uit Hoofddorp actief op het Nederlands Kampioenschap in Steenwijk. Zes dansers, waaronder Nancy en Dexter Miguel uit Nieuw-Lekkerland, kwamen afgelopen zaterdag op de dansvloer.

Nancy en Dexter werden tweede in hun klasse. Met zeven medailles, waaronder twee Nederlands kampioen-titels mogen de dansers tevreden zijn.

Nancy Miguel en haar echtgenoot Dexter deden mee in de combi-vorm. Daarbij heeft een rolstoelgebruiker een lopende danspartner. Al een aantal wedstrijden hebben zij in hun D-klasse (beginnersklasse) last van een ervaren danspaar dat nieuw in het rolstoeldansen is. Dit paar nam de eerste plaats in bezit en promoveerde naar de A-klasse. Voor Nancy en Dexter was daarmee de weg vrij om flink punten te scoren om ook naar de A-klasse te promoveren. Deze wedstrijd was het een tweede plaats.


Eliza Faas en Timo winnen flyball

papendrecht • Eliza Faas en haar hond Timo waren zondag 6 oktober de snelsten bij de bekerwedstrijd flyball die door de Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht (VVHP) werd georganiseerd.

Elf honden met hun bazen deden mee. De weersomstandigheden waren zeer nat en de meeste honden hadden hiervan last. Er werden veel strafpunten uitgedeeld doordat er horde's overgeslagen werden of dat de baasjes meeliepen, sommige honden konden de poot nog niet op het apparaat zetten of ze namen de bal niet mee, maar al met al deden ze allemaal op hun manier hun best.

Eliza Faas met haar hond Timo werden eerste met een gemiddelde van 7 sec.48h. Tweede werd Leen Smit met Erin met een gemiddelde van 7 sec.71h en Rob Klaassen met Roxy werden derde met een gemiddelde van 8 sec. 20h.