Papendrecht deelt in matig duel

langbroek • De meegereisde Papendrecht-supporters hadden zich de moeite van hun rit naar Langbroek misschien beter kunnen besparen, want de uitwedstrijd tegen het de lokale voetbalhelden van SVL leverde nauwelijks kijkgenot op. Beide ploegen bakten er vrijwel niets van in een duel waarin het vaak al te moeilijk was de bal drie keer achtereen naar een teamgenoot te spelen. Toch werd er wél gescoord. Albayrak zette SVL: in de 24e minuut op 1-0. Edinho Goodett bepaalde nog voor rust de eindstand koppend op 1-1. Vijf minuten voor rust verloor de thuisclub een verdediger met 'rood' nadat deze de doorgebroken Papendrechter Jay Luciano van achteren had neergehaald. De gasten wisten vervolgens ruim een helft lang niet te profiteren van de man-meer situatie.

Drechtstreek laat zichzelf onbeloond

papendrecht • Thuis tegen Woudrichem stak Drechtstreek in uitstekende vorm. De thuisploeg kreeg daarbij twee handen vol dikke kansen om te scoren, maar haalde de trekker slechts één keer over. Dat laatste deed Woudrichem een stuk beter. De gasten wonnen met 1-4. "We speelden ze in het eerste half uur van het kastje naar de muur", blikt Drechtstreek's keuzeheer Bart Toom terug. "Alleen wilde die bal er niet in. En daarna ging het snel voor Woudrichem: in een tijdsbestek van tien minuten stond het 0-3.Ik heb in de rust tegen mijn elftal gezegd dat er nog niets verloren was en dat Woudrichem ineen zou storten wanneer we de 1-3 zouden maken. Die gelegenheid kregen we ook, maar ook hier ontbrak het aan een doeltreffende afronding. De gasten hadden die scherpte klaarblijkelijk wel en scoorden de 0-4. Peter Theunissen zorgde voor de 1-4 eindstand.

Alexandria'66 blijft De Zwerver de baas

rotterdam • Op basis van de eerste helft had De Zwerver aanspraak kunnen maken op een punt in het uitduel met Alexandria'66. Na rust waren de Rotterdammers op eigen veld de baas. Op de 3-2 eindstand viel dan ook niet al te veel af te dingen. "Toch hadden we mogelijkheden om Alexandria pijn te doen", vond De Zwerver-trainer Edward Knook. "Dat was vooral in de fase waarin het nog 0-0 stond én vlak voor tijd toen we uit een scrimmage tot vier keer de gelegenheid kregen om te scoren." Het was de thuisclub die in de eerste helft op een 1-0 voorsprong kwam. Nog voor rust zorgde Guido Luijten voor de 1-1. Na de pauze nam Alexandria'66 het heft stevig in handen en lukte het De Zwerver nauwelijks nog de middellijn te passeren. Na enkele verdedigingsfouten liep de score op naar 3-1 waarna Lucas Adelino de eindstand op 3-2 bracht. "We hebben ook hier onze huid duur verkocht", aldus Edward Knook. "Daarover mogen we andermaal tevreden zijn. Jammer alleen dat het niet stiekem een puntje opleverde."

SVW duidelijk te sterk voor De Alblas

gorinchem • "Niet echt een tegenstander om punten van te pakken", wist John den Dunnen al ruim voor aanvang van het uitduel dat zijn De Alblas moest afwerken tegen SVW. De oefenmeesterlijke vrees werd bewaarheid. De thuisploeg vertaalde zij surplus aan voetballend vermogen en snelheid in een klinkende 5-0 overwinning. "Zaterdag tegen Groot-Ammers is pas écht belangrijk", vond Den Dunnen. Dan moeten we er staan!"