Cursus Lef bij VU

papendrecht • Vanaf woensdagavond 6 november start de vijf weken durende cursus Lef bij de Volksuniversiteit Papendrecht. In deze menselijke cursus krijgt men gelegenheid om (on)handigheid, (on)bedachtzaamheid, (on)gewoonheid, (slimme) simpelheid, (originele) saaiheid, eigenlijk ieders gewone bijzondere zelf te ontdekken in een groep met gewone bijzondere anderen. Dat gebeurt door 'gewoon' mee te doen met allerlei oefeningen, spelen, wedstrijdjes en creatief dramatische spelvormen. En in al dat 'doen' kan men de eigen mogelijkheden, voorkeuren, spontaniteit, speelsheid, originaliteit en eigenheid ontdekken. De cursusprijs is 82,50 euro. Aanmelden kan via: www.vupapendrecht.nl.


Tweedehands kledingbeurs

papendrecht • Zaterdag 12 oktober organiseert De Schuilplaats in Papendrecht weer haar halfjaarlijkse tweedehands kledingbeurs. Voor kleine bedragen is er voor iedereen wat wils in zowel volwassen als kindermaten. Ook is er gratis koffie en thee.De beurs wordt gehouden in De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50 te Papendrecht van 09:00 tot 12:00 uur.

Zelf najaars/winterkleding inleveren kan op vrijdag 11 oktober van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdagavond van 19:00 tot 21.00 uur in het gebouw van De Schuilplaats. Opbrengst van de beurs zal een nog nader te bepalen goed doel zijn, en de kleding die na de beurs overblijft wordt verdeeld onder diverse goede doelen. Voor meer informatie: www.schuilplaatspapendrecht.nl.


Baby Drive-in

alblasserdam • In de bibliotheek aan het Wilgenplein in Alblasserdam wordt op woensdag 16 oktober van 09.30 tot 11.00 uur een Baby Drive-in gehouden voor kinderen van nul tot twee jaar. Bij de Baby Drive-in ontdekken deelnemers hoe met spelletjes, liedjes en boekjes een stevige basis gelegd wordt voor de spraak- en taalontwikkeling van je kleintje. Thema van deze maand past bij de Kinderboekenweek en is vervoer. Deelname is gratis. Voor veel activiteiten is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via de website www.debibliotheekaanzet.nl of bij een van de medewerkers in de bibliotheek.


Dag van de Palliatieve zorg

alblasserdam • Op zaterdag 12 oktober is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Op deze dag wordt er aandacht besteed aan zorg voor mensen die niet meer kunnen genezen. Welke mogelijkheden zijn er om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden? En wat komt er allemaal kijken bij deze soms heftige, maar altijd onmisbare vorm van zorg? Tijdens een speciaal Inloopspreekuur beantwoordt wijkzuster Wilma Schipper alle vragen rondom palliatieve zorg.

Belangstellenden zijn welkom op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 13.00 uur en op woensdag 16 oktober van 10.30 tot 12.00 uur. Op vrijdag 25 oktober van 13.30 tot 15.30 uur organiseert Bibliotheek Alblasserdam ook nog een bijzondere Koffiemiddag voor lotgenoten. Dat is een prettig moment om informatie uit te wisselen en ervaringen te delen. Alle activiteiten rondom de Dag van de Palliatieve zorg zijn gratis en aanmelden is niet nodig.