Variety of ice cream scoops in cones with chocolate, vanilla and strawberry
Variety of ice cream scoops in cones with chocolate, vanilla and strawberry Foto:

Verkoop ijsjes met ijscokar mag voortaan op zondag

molenlanden • Een ondernemer die met een ijscokar op een fietsroute in Molenlanden op zondag wil verkopen, krijgt deze gelegenheid. Het verbod op het verlenen van de zogenaamde standplaatsvergunningen op zondag sneuvelde dinsdag tijdens de raadsvergadering.
Het initiatief namen Doe Mee! Molenlanden, Progressief Molenlanden en VVD. 'Een standplaats op zondag wordt gewaardeerd door toeristen en inwoners, mits dit geen overlast biedt en past in de omgeving', stelden de partijen. 'Vanuit ondernemers komt ook de vraag voor en standplaatsvergunning op zondag, bijvoorbeeld voor de verkoop van ijsjes bij de Zijdebrug.'
SGP en ChristenUnie voelden niets voor deze aanpassing; voor hen is de zondagsrust belangrijker. De derde christelijke partij, het CDA, ging wel mee. Ad van Rees: "Er wordt in onze omgeving veel gewandeld en gefietst en er is nu helemaal geen mogelijkheid om op deze manier hen iets aan te bieden. Wij vragen het college om dit verder uit te werken."


CDA Molenlanden wil met jongeren naar Den Haag

molenlanden • De jongerenafdeling van CDA Molenlanden wil graag met jongeren tussen de 15 en de 30 jaar die geïnteresseerd zijn in politiek naar Den Haag om in gesprek te gaan met Tweede Kamerlid Chris van Dam
De trip staat gepland op woensdag 23 oktober. Behalve het gesprek met Chris van Dam zullen de jongeren met CDA Molenlanden een kijkje nemen in de Tweede Kamer. De activiteit is geheel gratis en uiteraard is het vervoer al geregeld. Verzamelen is om 12:30 uur bij de Spil in Bleskensgraaf.
Daarnaast doet de jongerenafdeling van CDA Molenlanden een uitnodiging aan jongeren om een kijkje te nemen bij de jongerenafdeling van CDA Molenlanden. "Wij willen jongeren hun stem laten horen in de politiek", vertelt Dagmar van den Herik, het jongste raadslid van het CDA in Molenlanden. "Dit doen wij door onderwerpen die jongeren belangrijk vinden aan te kaarten. Daarnaast fungeren wij als klankbord naar de raadsleden van het CDA. Tenslotte organiseren we gezellige borrels en hele leuke andere activiteiten. Kortom een jongerenpartij voor en door jongeren!" Voor meer informatie of aanmelding: cdajongerenmolenlanden@outlook.com.


Gemeentebestuur zet verbouwplannen voor De Spil door

bleskensgraaf • Het gemeentebestuur van Molenlanden wil graag de nieuwe huisvesting voor de binnen- en buitendienst realiseren op het bedrijventerrein de Melkweg in Bleskensgraaf.|
Dat blijkt uit de concept notulen van het college van B&W van Molenlanden en komt overeen met de presentatie die begin september hierover gegeven werd door het gemeentebestuur. Dit betekent dat de Spil verbouwd gaat worden en dat er nieuwbouw gaat plaatsvinden voor in totaal een bedrag van ongeveer 10 miljoen euro, mits de gemeenteraad hiermee instemt.
Het gemeentebestuur vraagt om 200.000 euro extra ten opzichte van het bedrag dat eerder genoemd werd voor deze klus. In de notulen van het collegeoverleg wordt niet aangegeven waarvoor dit extra bedrag nodig is, maar het heeft waarschijnlijk te maken met het verduurzamen van het gebouw en de zichtbaarheid die beter moet.